Σ. Ρούσσος: Ντροπή της Πολιτείας το «αγκάθι» της περιοχής Πεύκο Πολίτη
Κοινωνία

Σ. Ρούσσος: Ντροπή της Πολιτείας το «αγκάθι» της περιοχής Πεύκο Πολίτη

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 94FM» και στην εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές» μίλησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη διαδικασία ένταξης στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής Πεύκο Πολίτη.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για «μια μαύρη τρύπα στο κέντρο μιας μεγάλης πόλης με 80.000 κατοίκους, όπου ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει, να ανοίξει δρόμους, να κλείσει λακκούβες, δεν μπορεί να βάλει φωτισμό, δημιουργείται ένας απέραντος σκουπιδότοπος και βεβαίως οι ιδιοκτήτες στερούνται τις ιδιοκτησίες τους, που απαξιώνονται και ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει και να κερδίσει τους κοινόχρηστους χώρους που θα βοηθούσε το σύνολο της πόλης».

«Είναι μια ντροπή της Πολιτείας που αφορά τον Δήμο -που δεν έκανε στο παρελθόν αυτό που όφειλε-, την Περιφέρεια, όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων 30-40 χρόνων που επιτρέπουν και συνεχίζεται αυτή η αθλιότητα», τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου. Επίσης, σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της Πολεοδομικής Μελέτης από τον Δήμο όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν πιστέψει ότι το ακανθώδες θέμα όδευε προς τη λύση του.

«Πιστέψαμε το 2018 με την ολοκλήρωση της Πολεοδομικής Μελέτης από το Δήμο Χαλανδρίου -υπενθυμίζω ότι η Πολεοδομική Μελέτη ξεκίνησε το 1987 και ολοκληρώθηκε το 2018, μετά από 31 χρόνια- την οποία καταθέσαμε προς έγκριση στην Περιφέρεια Αττικής ότι το θέμα όδευε στη λύση του. Έκτοτε δεν έχει γίνει τίποτα. Υπάρχουν κάποιες απίστευτες απαιτήσεις είτε από το υπουργείο Υποδομών είτε από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής περί νέων απαλλοτριώσεων, περί διάνοιξης νέων δρόμων, παρεμβάσεις πολεοδομικά και τεχνικά ανεφάρμοστες, εφόσον πρόκειται για δομημένη περιοχή, οικονομικά αδύνατον να υλοποιηθούν, ενώ απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους δεκάδες οικογένειες. Η πόλη δεν χρειάζεται άλλους οδικούς άξονες, χρειάζεται να μπει η περιοχή στο Σχέδιο. Να παραδοθούν ο ιδιοκτησίες στους πολίτες και με την εισφορά σε γη και χρήμα που θα δώσουν οι ιδιοκτήτες να μπορέσει η πόλη να αποκτήσεις τους κοινόχρηστους χώρους που χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος.

Αναφορικά με τη συνεννόηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα με την ηγεσία της Περιφέρειας και με το υπουργείο Υποδομών, ο ίδιος επισήμανε: «Έχω μιλήσει με τον περιφερειάρχη τρεις φορές για το θέμα, και προεκλογικά και μετεκλογικά και τελευταία φορά με την παράδοση του απορριμματοφόρου για τη συλλογή των βιοαποβλήτων, και με τον εντεταλμένο σύμβουλο Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας τον κ. Κατσιγιάννη, όπως και με το γ.γ. του υπουργείου Υποδομών[….] Ακούμε από όλους ότι έχουμε δίκιο, ότι θέλουν να βοηθήσουν να λυθεί το θέμα, πλην όμως δεν έχει λυθεί… Οι άνθρωποι είναι αγανακτισμένοι, έχουν χάσει την εμπιστοσύνης τους σε κάθε φορέα και εξουσία θεσμική και είναι βέβαιο ότι μετά το τέλος της πανδημίας θα ακολουθήσουν άλλες κινητοποιήσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet