Για ποια χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια έργα στο Χαλάνδρι συζήτησαν Σ. Ρούσσος και Λ. Κεφαλογιάννη
Κοινωνία

Για ποια χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια έργα στο Χαλάνδρι συζήτησαν Σ. Ρούσσος και Λ. Κεφαλογιάννη

Την πορεία των χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια Αττικής έργων αλλά και το σχέδιο επέκτασης του καφέ κάδου στην πόλη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και η αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, κατά τη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο Χαλανδρίου, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Χαλανδρίου ενημέρωσε την αντιπεριφερειάρχη για την εξέλιξη των έργων, αλλά και για την επέκταση του καφέ κάδου, στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει συναφθεί από τον Σεπτέμβριο με τον ΕΔΣΝΑ για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων στα όρια του Δήμου.

Η διοίκηση σημειώνει ότι το απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων που παρέλαβε το καλοκαίρι ο Δήμος από την Περιφέρεια Αττικής έχει ενταχθεί στα δρομολόγια συλλογής βιοαποβλήτων και το δίκτυο των καφέ κάδων επεκτείνεται στα οπωροπωλεία της πόλης, με παράλληλη ενημέρωση για τον τρόπο ορθολογικής διαχείρισής του. Επόμενος σκοπός είναι η επέκταση του καφέ κάδου και στα σούπερ μάρκετ της πόλης, επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Τέλος, ο δήμαρχος Χαλανδρίου ζήτησε τη συνδρομή των υπηρεσιών της Περιφέρειας για το «ξεπάγωμα» του προγράμματος «Πιλοτικό Σχέδιο για την κοινωνική ένταξη των Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου», προϋπολογισμού 850.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Χαλανδρίου, αν και το πρόγραμμα εντάχθηκε στο ΠΕΠ «Αττική 20214-2020» και εγκρίθηκε από την Περιφέρεια τον Δεκέμβριο του 2019, δεν έχει εκταμιεύσει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ για τη σταδιακή μετεγκατάσταση των Ρομά από τον καταυλισμό στο Νομισματοκοπείο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet