Το Σωματείο Συνταξιούχων Χαλανδρίου ζητά μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων στα σούπερ μάρκετ
Επιχειρήσεις – Αγορά

Το Σωματείο Συνταξιούχων Χαλανδρίου ζητά μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων στα σούπερ μάρκετ

Το Σωματείο Συνταξιούχων Χαλανδρίου υπερασπίζεται τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ οι οποίοι, όπως σημειώνουν, δεν βρίσκονται μονάχα στην πρώτη γραμμή εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά «είναι άμεσα εκτεθειμένοι σε κινδύνους αφού εργάζονται χωρίς μέτρα προστασίας, με εξαντλητικά ωράρια, με εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ συνεχίζουν να αμείβονται με τους ίδιους χαμηλούς μισθούς, με συμβάσεις εργασίας που αφήνουν ελεύθερα τα χέρια της εργοδοσίας να κάνει ό,τι θέλει καταπατώντας και χτυπώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα».

Ειδικότερα το Σωματείο Συνταξιούχων Χαλανδρίου αναφέρει:

«Υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες που επιβεβαιώνουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, κατά τις οποίες οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ επιχειρούν να την κρύψουν πίσω από “φτιασιδωμένες” ανακοινώσεις και ευχαριστήρια για τους ήρωες εργαζόμενους, υποσχόμενοι μερικά ψίχουλα που θα δώσουν από τα εκατομμύρια που μαζεύουν από την αλματώδη αύξηση του τζίρου που έχουν αυτή την περίοδο της πανδημίας.

»Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται όλοι εμείς οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, ξέρουμε καλά ότι όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και τα συμφέροντα που μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος συνθλίβονται.

»Με τον αγώνα μας δυναμώνουμε τη φωνή μας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και να οικοδομήσουμε το δικό μας αύριο, που θα κατοχυρώσει στην πράξη τη δυνατότητα να ζήσουμε με βάση τον ιδρώτα της δουλειάς μας για την ικανοποίηση των αναγκών μας σε όλα τα επίπεδα.

»Δίπλα στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Να γίνεται έλεγχος σε όλους τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα της Covid-19 ή είναι ύποπτα κρούσματα.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απριλίου.
  • Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
  • Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
  • Να τοποθετηθούν στα ταμεία όλων των καταστημάτων τζάμια προστασίας.
  • Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των σούπερ μάρκετ.
  • Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των σούπερ μάρκετ, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
  • Να δοθεί τώρα έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. 

Τέλος, το Σωματείο καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα «ΑΒ Βασιλόπουλος» της Λεωφόρου Πεντέλης την Τετάρτη 15 Απριλίου και ώρα 10:30 όλους «όσοι επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εν λόγω υπαλλήλων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet