Φρεσκοβαμμένες πίστες, νέος χλοοτάπητας και φύτευση μεγάλων δένδρων στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Φρεσκοβαμμένες πίστες, νέος χλοοτάπητας και φύτευση μεγάλων δένδρων στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Χαλανδρίου

Ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες οι εργασίες συντήρησης και φύτευσης στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των εργασιών, βάφτηκαν όλες οι πίστες, τοποθετήθηκε χλοοτάπητας στον υπόλοιπο χώρο και έγινε φύτευση μεγάλων δέντρων,

Μετά την ολοκλήρωσή τους, το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι πανέτοιμο να δεχτεί και πάλι μαθητές για τις εκπαιδεύσεις Κυκλοφοριακής Αγωγής, όταν το επιτρέψουν βέβαια οι συνθήκες της πανδημίας, επισημαίνει η διοίκηση.

Λίγα λόγια για το πάρκο από τον Δήμο Χαλανδρίου

Στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, τη διαχείριση του οποίου έχει η δημοτική ανώνυμη εταιρεία «ΦΛΥΑ», εκπαιδεύονται ετησίως εκατοντάδες μαθητές σχολικής και προσχολικής ηλικίας σε θέματα οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας.

Η εκπαίδευση γίνεται σε συνθήκες προσομοίωσης, με ηλεκτρικά αυτοκινητάκια, τα οποία κινούνται σε πίστες με σήματα οδικής κυκλοφορίας. Μέσα από την κίνηση σε αυτές τις πίστες, δίνεται στους μαθητές μια ζωντανή απεικόνιση περιβάλλοντος οδικής κυκλοφορίας. Τα παιδία μαθαίνουν «παίζοντας» με ηλεκτρικά αυτοκίνητα να «διαβάζουν» τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, να σέβονται την προτεραιότητα, να προσέχουν τους πεζούς, να παρκάρουν εκεί που επιτρέπεται και το σημαντικότερο να καταλάβουν πως σκέφτεται ένας οδηγός ώστε να προσέχουν, όταν περπατούν στην πόλη. Η όλη εκπαιδευτική διαδικασία είναι εξαιρετικά «ζωντανή» και αποδοτική και κερδίζει το άμεσο ενδιαφέρον των μικρών παιδιών.

Τα τελευταία χρόνια το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου αποτελεί πόλο έλξης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet