Χαλάνδρι Ενάντια: Σοβαρό επεισόδιο τραμπουκισμού από πλευράς γονέα έξω από το 2ο Λύκειο Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Χαλάνδρι Ενάντια: Σοβαρό επεισόδιο τραμπουκισμού από πλευράς γονέα έξω από το 2ο Λύκειο Χαλανδρίου

«Τραμπουκισμό» από μέρους γονέα έξω από το 2ο Λύκειο Χαλανδρίου, το οποίο βρίσκεται σε κατάληψη, καταγγέλλει η πρωτοβουλία πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια. Όπως υποστηρίζει, ο εν λόγω γονιός, που έχει την ιδιότητα του καθηγητή (σ.σ.: όχι στο συγκεκριμένο σχολείο), έφθασε στο σημείο της απειλής χειροδικίας κατά φοιτητών που συμπαραστέκονταν στον αγώνα των μαθητών.

Σύμφωνα πάντα με την πρωτοβουλία των πολιτών, το εν λόγω άτομο κατέχει υψηλόβαθμη θέση σε δημόσια εταιρεία και προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το Χαλάνδρι Ενάντια αναφέρει:

Σαν να μην έφτανε η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε «ανώνυμος» γείτονας ενάντια στην κατάληψη του 1ου Γυμνασίου και η οποία οδήγησε στην κλήση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων από τον εισαγγελέα, ήρθε ακόμα ένα περιστατικό να αναδείξει τον παροξυσμό στον οποίο έχει οδηγηθεί ένα τμήμα της κοινωνίας, υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της υπουργού Παιδείας Κεραμέως.

Το πρωί της Δευτέρας 12/10 η συνέλευση των μαθητών στο 2ο Λύκειο θα συνεδρίαζε για να αποφασίσει τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης. Τα αιτήματα των μαθητών αφορούσαν τόσο τη δημόσια υγεία και την ανάγκη λήψης μέτρων στα σχολεία ενάντια στην πανδημία, όσο και ζητήματα που αφορούν στο εξεταστικό σύστημα των πανελληνίων.

Ως συνήθως, το τελευταίο διάστημα μερίδα γονέων είχε βρεθεί έξω από το σχολείο, προσπαθώντας να πείσει (με το καλό ή και όχι τόσο καλό…) τους μαθητές να μη συνεχίσουν την κατάληψη. Μαζί τους βρίσκονταν προφανώς και γονείς που συμπαραστέκονται στον αγώνα των μαθητών, αλλά και εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Χαλανδρίου.

Αν η ιστορία τελείωνε εδώ, τα παραπάνω θα ήταν συνηθισμένα. Εξάλλου η επιλογή της υπουργού Παιδείας να χτυπήσει τις καταλήψεις των μαθητών, ποινικοποιώντας τη συμμετοχή σε αυτές (μέσω της τηλε-απουσίας για μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στις καταλήψεις), έχει ως αποτέλεσμα τόσο την έναρξη μιας φάμπρικας διώξεων, που ξεκινούν από «ανώνυμους γονείς», όσο και την κινητοποίηση διαφόρων «αγανακτισμένων γονέων» έξω από τα σχολεία. Ακραία έκφραση των υποκινούμενων «αγανακτισμένων γονιών» ήταν η τραμπούκικη επίθεση σε μαθητές σε σχολείο στον Άλιμο.

Μετά τη λήψη απόφασης από τη συνέλευση των μαθητών για συνέχιση της κατάληψης, ένας από τους παριστάμενους γονείς (όπως τουλάχιστον δήλωσε) βρέθηκε σε κατάσταση παροξυσμού. Άρχισε να απειλεί τους μαθητές και σαν να μην έφτανε αυτό στράφηκε με άγριες διαθέσεις τόσο ενάντια σε μαθητές, όσο και σε φοιτητές οι οποίοι μετέφεραν την αλληλεγγύη των διοικητικών συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων για τον αγώνα των μαθητών.

Ένας από τους εν λόγω φοιτητές είναι επίσης μέλος της παράταξής μας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου στις εκλογές του 2019.

Σαν να μην έφταναν αυτά, ο συγκεκριμένος «αγανακτισμένος γονέας» επιδίωξε να χειροδικήσει απέναντι στους φοιτητές, καθώς θεωρούσε ότι δεν έχουν κανένα λόγο να βρίσκονται στο πλάι των μαθητών και να εκφράζουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους.

Προφανώς θα του ήταν πιο εύκολο να έχει να αντιμετωπίσει μόνο ανήλικους μαθητές από το να βρίσκει απέναντί του οργανωμένα κομμάτια του λαϊκού κινήματος, οπότε έλαβε την απάντηση που του άρμοζε, όπως αρμόζει σε κάθε κοινό τραμπούκο.

Τελικά, τον συγκεκριμένο τον «μάζεψαν» παριστάμενοι γονείς και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων, οι οποίοι, αν και διαφωνούσαν με την κατάληψη, διαχωρίστηκαν πλήρως από τη συμπεριφορά του.

Και κάπου εδώ θα μπορούσε να τελειώσει αυτή η ιστορία, με έναν τραμπούκο γονιό που «εκτραχύνθηκε» και τον οποίον βρέθηκε κάποιος και τον έβαλε στη θέση του. Όμως ο συγκεκριμένος δεν είναι ένας απλός τυχαίος γονιός… (σ.σ.: στο σημείο αυτό η δημοτική κίνηση αναφέρεται σε συγκεκριμένο όνομα και ιδιότητα του προσώπου. Το «Ε», όπως ενημέρωσε την πρωτοβουλία πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια, δεν μπορεί να προβεί στη δημοσίευση του ονόματος, από τη στιγμή που δεν γίνεται να επιβεβαιώσει τα καταγγελλόμενα).

Η ιστορία του βέβαια ως τραμπούκου ΟΝΝΕΔίτη στις αρχές του ’90 στο Πολυτεχνείο, φαίνεται ότι συνεχίζεται σήμερα έξω από σχολεία ενάντια στους σημερινούς μαθητές και φοιτητές.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει ότι όσοι βρίσκονται έξω από τα σχολεία δεν είναι απλά τυχαίοι «αγανακτισμένοι γονείς». Προφανώς, όπως πάντα, θα υπάρχουν γονείς που θα διαφωνούν με τις καταλήψεις. Βέβαια, η πλειοψηφία αυτών των γονιών όχι απλώς δεν υιοθετεί τέτοια τραμπούκικη συμπεριφορά, αλλά συνήθως εκφράζει τη συμπάθειά της προς τα αιτήματα των μαθητών (ειδικά αυτή τη φορά, που αφορούν τη δημόσια υγεία), διαφωνώντας απλά με την επιλογή της κατάληψης ως μέσου πάλης.

Η «επιδημία αγανακτισμένων γονέων» που τραπουκίζουν έξω τα σχολεία είναι δείκτης ύπαρξης σχεδίου από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, που κινητοποιεί κομματικά της μέλη και συμπαθούντες, υπό το μανδύα του «αγανακτισμένου γονέα», ώστε να τρομοκρατήσει τους μαθητές.

Πολλώ δε μάλλον, η παρουσία ενός… (σ.σ.: ακολουθεί η επαγγελματική ιδιότητα του καταγγελλόμενου και η θέση που κατέχει)… διορισμένου από την κυβέρνηση, δείχνει ότι το κυβερνητικό κόμμα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Εξάλλου το γεγονός ότι «βγήκε στο μεϊντάνι» ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, υπουργός Παιδείας πού επί της θητείας του, το 1991, δολοφονήθηκε στην Πάτρα έξω από κατειλημμένο σχολείο ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας από το χέρι του αρχιΟΝΝΕΔιτη Καλαμπόκα, δείχνει ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή κέντρα που στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν το μαθητικό κίνημα, δεν θα δίσταζαν να υποκινήσουν ξανά τις τραμπούκικες πρακτικές των «αγανακτισμένων» όχλων εκείνης της εποχής.

Καλούμε το Σύλλογο Γονέων να απομονώσει τον συγκεκριμένο κυβερνητικό τραμπούκο ο οποίος, αν δεν βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, εκφράζει πλήρως τον κατασταλτικό προσανατολισμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργείου Παιδείας, απέναντι στις κινητοποιήσεις των μαθητών για λήψη μέτρων για τη δημόσια υγεία.

Όσο για επίδοξους μιμητές του, έχουμε να δηλώσουμε ότι όχι μόνο θα βρίσκουν απέναντί τους όλα τα κομμάτια του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, αλλά θα αντιμετωπίζουν και την καθολική χλεύη της τοπικής κοινωνίας.

Εξάλλου, είναι άλλο πράγμα να διαφωνεί με τις καταλήψεις και άλλο πράγμα να συμπεριφέρεται σαν κοινός τραμπούκος έξω από τα σχολεία.

Αλήθεια η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας τι έχει να πει για το «μπουμπούκι» της κυβέρνησής της;

Οι ποικιλώνυμες δημοτικές παρατάξεις με αναφορά στη Νέα Δημοκρατία θα καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και τους φορείς τους ή θα επιλέξουν να σιωπήσουν, όπως έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση για τη μηνυτήρια αναφορά στο 1ο Γυμνάσιο;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet