Χαλάνδρι: Νέα άγρια ρατσιστική επίθεση σε εργαζόμενο μετανάστη
Κοινωνία

Χαλάνδρι: Νέα άγρια ρατσιστική επίθεση σε εργαζόμενο μετανάστη

Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη εργάτη έγινε σε κεντρική λεωφόρο του Χαλανδρίου, όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, «ο Βατζίτ Καραμάτ, 34 ετών, κηπουρός και μπογιατζής, την Κυριακή 19 Ιούνη στις 1:40 μ.μ., επέστρεφε από το μεροκάματο που είχε κάνει στο Κορωπί μέσω της Λεωφόρου Πεντέλης για να πάει στο σπίτι του στη Ν. Ιωνία όπου διαμένει.

Είχε πάρει το πατίνι του από ένα καφενείο όπου το είχε αφήσει πριν τον παραλάβει το αφεντικό για τη δουλειά και άρχισε να κινείται προς Ν. Ιωνία. Σταμάτησε σε ένα φανάρι που άναψε κόκκινο περίπου στον αριθμό 88 της Λ. Πεντέλης. Εκεί τρία άτομα, κοντοκουρεμένοι, άρχισαν να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του φωνάζοντας “Κωλοπακιστανέ θα σε γ@@@@@@@@ε, σήκω φύγε από εδώ”. Όταν το φανάρι άναψε πράσινο και ο Βατζίτ Καμαράτ άρχισε να κινείται με το πατίνι, τότε ένας από την ομάδα τον τράβηξε από το χέρι και τον έριξε κάτω. Άρχισε να τον γρονθοκοπεί και να τον κτυπά στο χέρι. Οι άλλοι δύο κατέστρεφαν το πατίνι γελώντας.

Μετά πήγε στο Νοσοκομείο “Γεννηματάς” όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες».

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, το θύμα θα υποβάλει καταγγελία στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση για τη ρατσιστική επίθεση εξέδωσε η δημοτική παράταξη Χαλάνδρι Ενάντια, η οποία αναφέρει:

«Την Κυριακή 19 Ιουνίου τα χαράματα γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες μίας αποτρόπαιης επίθεσης, από ομάδα φασιστοειδών στο Χαλάνδρι!

Ο Βατζίτ Καραμάτ, 34 ετών, κηπουρός και μπογιατζής καθώς επέστρεφε από το μεροκάματο που είχε κάνει στο Κορωπί μέσω της Λεωφόρου Πεντέλης περίπου στον αριθμό 88 της Λ.Πεντέλης. τρείς, κοντοκουρεμένοι φασίστες, άρχισαν να του φωνάζουν “Κ#$οπακιστανέ θα σε γ@###ε, σήκω φύγε από εδώ.” Στη συνέχεια ο ένας τον έριξε κάτω και άρχισε να τον γρονθοκοπεί, ενώ οι άλλοι δύο κατέστρεφαν το πατίνι γελώντας.

Ο  Βατζίτ Καραμάτ χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο “Γεννηματάς” όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και θα υποβάλει καταγγελία στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Η επίθεση αυτή δεν αποτελεί τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό αλλά ενεργοποίηση οργανωμένων φασιστικών ομάδων, οι οποίες, ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, εξακολουθούν να λειτουργούν, παραμένοντας στο απυρόβλητο.

Η κυβέρνηση έχει βαριά ευθύνη  με την ρατσιστική στοχοποίηση των προσφύγων και των μεταναστών, με τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛ.ΑΣ., τα pushbacks στα σύνορα, τους πνιγμούς προσφύγων στο Αιγαίο. Με αυτή την πολιτική δημιουργούν το εχθρικό περιβάλλον κατά των εργατών μεταναστών που τους θέλουν μόνο ως σκλάβους.

Το αντιφασιστικό κίνημα που βγήκε ξανά στους δρόμους στις 15 Ιουνίου στο Εφετείο, δεν θα σωπάσει μπροστά σε αυτές τις κατάφωρες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα κλιμακώσει το αγώνα  του για να στείλει τους φασίστες στους υπονόμους, εκεί που ανήκουν.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της πόλεις και το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου να καταδικάσουν απερίφραστα την ρατσιστική επίθεση.

Είναι ανάγκη σήμερα να διατηρηθεί η αντιφασιστική εγρήγορση και επιφυλακή ώστε τέτοιου τύπου ρατσιστικές επιθέσεις να λαμβάνουν την απάντηση που τους αναλογεί. Οι γειτονιές και ο τόπος μας ανήκει στους λαούς και στους ανθρώπους του και όχι στα φασιστοειδή τέρατα».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet