Χαλάνδρι: 200 επιστολές σε ιδιοκτήτες ακινήτων να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους – Πρόστιμα σε όποιους αδιαφορήσουν
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Χαλάνδρι: 200 επιστολές σε ιδιοκτήτες ακινήτων να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους – Πρόστιμα σε όποιους αδιαφορήσουν

Περίπου 200 επιστολές σε ιδιοκτήτες ακινήτων έχει αποστείλει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Χαλανδρίου προκειμένου να τους υπενθυμίσει την υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, λόγω της αντιπυρικής περιόδου.

Ο καθαρισμός των οικοπέδων είναι υποχρεωτικός, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 4/2012 πυροσβεστική διάταξη, αλλά και το άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα.

Η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού των οικοπέδων συνεπάγεται επιπλέον και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους, στο πλαίσιο του αυτεπάγγελτου καθαρισμού τους από τους Δήμους.

Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο 50 λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο, το οποίο αποτελεί έσοδο του οικείου Δήμου και βεβαιώνεται σε βάρος των υπόχρεων.

«Ανεξάρτητα από τις ενέργειες των ιδιωτών και παρά την υποχρέωσή τους έναντι των συμπολιτών τους και του νόμου, ο Δήμος συνεχίζει τον καθαρισμό κοινόχρηστων και ιδιωτικών οικοπέδων για την “οχύρωση” της πόλης από τους κινδύνους πυρκαγιάς», σημειώνει η διοίκηση.

Με προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, αλλά και με εργολαβίες έχει ήδη καθαριστεί το μεγάλης έκτασης οικόπεδο της Κτηματικής δίπλα στο Νομισματοκοπείο, (Λευκωσίας & Σαρανταπόρου, όπως επίσης και οικόπεδα στις εξής περιοχές:

  • Κάτω Χαλάνδρι.
  • Ρεματιά Χαλανδρίου.
  • Φραγκοκλησιά.
  • Κέντρο.
  • Πάτημα Ι και ΙΙ.
  • Πεύκο Πολίτη (εκτός σχεδίου περιοχή).

Η διοίκηση του Δήμου καλεί εκ νέου όλους τους πολίτες να συμβάλλουν στην πρόληψη των κινδύνων από πυρκαγιές, κατά κύριο λόγο με τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, σημειώνοντας ότι «οι υποστελεχωμένες δημοτικές υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας δίνουν καθημερινό αγώνα για να καλύψουν το σύνολο των τεράστιων αναγκών στην έκταση των 11 τετραγωνικών χιλιομέτρων του Δήμου».

Οι αρμοδιότητες πυρασφάλειας και πυρόσβεσης έχουν μεταφερθεί στους Δήμους, χωρίς να συνοδεύονται από μεταφορά αντίστοιχων πόρων και πρόσληψη αντίστοιχου προσωπικού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet