Ομάδες Γονέων – Νηπίων λειτουργούν στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Ομάδες Γονέων – Νηπίων λειτουργούν στο Χαλάνδρι

Συμβουλές και υποστήριξη γύρω από δυσκολίες που παρουσιάζουν τα παιδιά ηλικίας 1 έως 3 ετών δίδονται μέσα από Ομάδες Γονέων – Νηπίων που λειτουργούν στο Χαλάνδρι.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών και υλοποιείται από την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» στο ΚΕΨΥΕ – Παράρτημα του Νοσοκομείου (Βασ. Γεωργίου 43, Χαλάνδρι).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, τηλ. 213 2013225 (12:00-14:00).

Λίγα λόγια για τις Ομάδες Γονέων – Νηπίων

Η ηλικία των 1-3 χρόνων είναι μια περίοδος με πολλά και σημαντικά επιτεύγματα. Τα νήπια κάνουν τα πρώτα βήματα ανεξαρτητοποίησης: περπατούν, μιλούν, δοκιμάζουν τις δυνατότητες και τα όρια τους. Είναι η ηλικία που εκπαιδεύονται στην τουαλέτα, που ξεκινούν τον παιδικό σταθμό, που η οικογένεια μεγαλώνει. Όλες αυτές οι αλλαγές είναι σημαντικές αλλά συχνά δημιουργούν και «προβλήματα»: έντονη προσκόλληση, δυσκολίες με το φαγητό και τον ύπνο, εκρήξεις θυμού. Έτσι η περίοδος αυτή μπορεί να γίνει δύσκολη τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους.

Οι ομάδες γονέων – νηπίων απευθύνονται σε όλες τις οικογένειες με παιδιά από 1 έως 3 ετών. Μέσα από το παιχνίδι και την συζήτηση δίνεται η ευκαιρία να συναντηθούμε, να μοιραστούμε, να επεξεργαστούμε θέματα αυτής της ηλικίας ώστε μικροί και μεγάλοι να χαρούν αυτό το μεγάλωμα και να βρουν λειτουργικούς τρόπους αντιμετώπισης των όποιων δυσκολιών έχουν προκύψει.

Οι ομάδες είναι ολιγομελείς (5-6 οικογένειες) και συντονίζονται από επαγγελματίες ειδικά εκπαιδευμένους. Οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες και διαρκούν 90 λεπτά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet