Δύο καινούργιοι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δύο καινούργιοι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Χαλανδρίου

Με δύο νκαινούργιους παιδικούς σταθμούς, 150 περισσότερα παιδιά (50% αύξηση σε σχέση με πέρυσι), 52 περισσότερους παιδαγωγούς που προσλήφθηκαν για την κάλυψη των νέων αναγκών και με μηδενικά τροφεία για τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών ξεκινά η φετινή χρονιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου. 

Πρόκειται για τον 6ο Παιδικό Σταθμό στην οδό Γαλήνης και τον 5ο Παιδικό Σταθμό στην οδό Πρωτέως.

Είχαν προηγηθεί πέρυσι, σύμφωνα με τον Δήμο, η ίδρυση και η επαναλειτουργία βρεφικών τμημάτων μετά την κατάργησή τους το 2010, η κατάρτιση νέου αντικειμενικού συστήματος επιλογής παιδιών (με μοριοδότηση και δημόσια ανάρτηση), μεγάλη μείωση των τροφείων (δωρεάν για  όλα τα εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ) και πρόνοιες για ανέργους, μονογονεϊκές  οικογένειες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ταυτόχρονα, με άλλη εργολαβία, ανακατασκευάστηκαν πλήρως οι Α΄ και  Β΄ Παιδικοί Σταθμοί, δύο από τους παλαιότερους παιδικούς της πόλης.

Όπως σημειώνει ο Δήμος, «όλα τα παραπάνω δεν θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθούν χωρίς τις άοκνες προσπάθειες των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Οι δράσεις αναβάθμισης της κοινωνικής συνεισφοράς στον ευαίσθητο τομέα της προσχολικής αγωγής συνεχίζονται».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet