437 παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς του Χαλανδρίου – Κανένα νήπιο εκτός
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

437 παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς του Χαλανδρίου – Κανένα νήπιο εκτός

Όλα τα νήπια βρήκαν θέση στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή, αφού έγινε δεκτό το σύνολο των αιτήσεων (εμπρόθεσμων και εκπρόθεσμων), μετά και την πρόσφατη συνεδρίαση της Ειδικής Διαπαραταξιακής Επιτροπής. Σημειώνεται μάλιστα ότι έμειναν και 16 κενές θέσεις.

Ως προς τα βρέφη μικρός αριθμός αιτήσεων παραμένει σε εκκρεμότητα και εκτιμάται ότι οι περισσότερες εξ αυτών θα ικανοποιηθούν στη επόμενη επιλογή.

Πλέον, 437 παιδιά (νήπια και βρέφη) φοιτούν στους ανακαινισμένους και πλήρως αδειοδοτημένους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης.

Η επιλογή από την Ειδική Διαπαραταξιακή Επιτροπή γίνεται βάσει των πινάκων που καταρτίστηκαν με το αντικειμενικό και διαφανές σύστημα μοριοδότησης, βάσει των δηλώσεων προτίμησης -όπως προκύπτουν από τις αιτήσεις των γονέων- αλλά και της δυναμικότητας του κάθε σταθμού.

Επάρκεια προσωπικού – Απαλλαγές από τροφεία

Για τη διασφάλιση της απόλυτα εύρυθμης λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών από τον Δήμο Χαλανδρίου ανανεώθηκαν εγκαίρως οι συμβάσεις του προσωπικού -60 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων- μέσω ΕΣΠΑ, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για τον εφοδιασμό όλων των τμημάτων Προσχολικής Αγωγής με τα προβλεπόμενα μέσα για την προστασία του προσωπικού αλλά και των φιλοξενούμενων νηπίων και βρεφών (αντισηπτικά, θερμόμετρα κ.ά.), καθώς και για την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επίσης, σημειώνεται από πλευράς δημοτικής αρχής ότι, για μια ακόμη χρονιά και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Χαλανδρίου διατηρεί την πλήρη απαλλαγή από τα τροφεία όλων των οικογενειών με εισοδήματα έως 25.000 ευρώ.

Επίσης, για δεύτερη χρονιά, η Προσχολική Αγωγή του Δήμου Χαλανδρίου δέχεται βρέφη από 12 μηνών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet