Οι Ρομά Χαλανδρίου στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον υφυπ. Γ. Μπαλάφα
Κοινωνία

Οι Ρομά Χαλανδρίου στο επίκεντρο σύσκεψης υπό τον υφυπ. Γ. Μπαλάφα

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν σχετικά με τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στον Δήμο Χαλανδρίου συγκάλεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η σύσκεψη είναι η δεύτερη κατά σειρά που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Εσωτερικών για το συγκεκριμένο θέμα.

Από τη συνάντηση προέκυψε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του υφυπουργού, η ανάγκη διερεύνησης των δυνατοτήτων χρηματοδότησης δράσεων για τη στεγαστική και επαγγελματική αποκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου. Ο κ. Μπαλάφας δεσμεύτηκε ότι θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς για να υπάρξει μόνιμη λύση, ενώ κατανεμήθηκε μια σειρά εργασιών ανά φορέα, προκειμένου να προχωρήσει το ζήτημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη, η ασκούσα καθήκοντα γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Καλλιόπη Καρδαμίτση και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet