Για αποκλεισμό των συμβούλων της από το Δ.Σ. κατηγορεί τον δήμαρχο Σ. Ρούσσο η ΛΑ.ΣΥ. Χαλανδρίου
Πολιτική

Για αποκλεισμό των συμβούλων της από το Δ.Σ. κατηγορεί τον δήμαρχο Σ. Ρούσσο η ΛΑ.ΣΥ. Χαλανδρίου

«Οι κινητοποιήσεις των μαθητών προφανώς ενοχλούν τη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου και έτσι φροντίζει να αποκλείει ακόμα και από τα Δημοτικά Συμβούλια όσους τις υποστηρίζουν και θέτουν τους υπεύθυνους προ των ευθυνών τους».

Τα παραπάνω δηλώνουν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου, Λούλα Καρατζά, Δημήτρης Λάμπρου και Ανδρέας Οικονόμου, καταγγέλλοντας «την απαράδεκτη στάση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου και του προέδρου του Δ.Σ., Γεράσιμου Λυμπεράτου, οι οποίοι προκλητικά απέκλεισαν τους δημοτικούς συμβούλους της ΛΑ.ΣΥ., αλλά και άλλους, σχεδόν το 1/3 του Δ.Σ, από τη συνεδρίαση της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου (τηλεδιάσκεψη) για την οποία η ΛΑ.ΣΥ. είχε υποβάλλει αίτημα για συζήτηση των προβλημάτων των σχολείων του Χαλανδρίου και για τις κινητοποιήσεις των μαθητών».

Όπως υποστηρίει η παράταξη, την ώρα έναρξης της τηλεδιάσκεψης (5.30μ.μ.), «έπεσε» το δίκτυο της Vodafone πανελλαδικώς και δεν ήταν δυνατόν να συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες του μοναδικού παρόντος συμβούλου της ΛΑ.ΣΥ. (ο οποίος και αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας), που ζητούσε να βρεθεί λύση όπως προβλέπει ο κώδικας ώστε να συμμετέχουν όλοι, ο πρόεδρος του Δ.Σ και ο δήμαρχος ξεκίνησαν τη συνεδρίαση και μάλιστα την ολοκλήρωσαν σε χρόνο ρεκόρ, «με συνοπτικές διαδικασίες», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Με θράσος δε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος υποστήριξε ότι αρκεί να υπάρχει απαρτία, αγνοώντας επιδεικτικά την επισήμανση ότι δεν μπορούν να συμμετέχουν παρ’ όλο που το επιθυμούν δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων!» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, η οποία και συνεχίζει ως εξής:

«Είπε όμως η διοίκηση και μια μισή αλήθεια, ότι η πρόταση που είχε καταθέσει η ΛΑ.ΣΥ. από την Τρίτη 29/9 για τα προβλήματα των σχολείων δεν θα συζητηθεί γιατί απουσιάζει η ΛΑ.ΣΥ.

»Το ψέμα είναι ότι η ΛΑ.ΣΥ απουσίαζε. Η αλήθεια είναι ότι την απέκλεισε η διοίκηση του Δήμου.

»Η δε μισή αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που τον στηρίζει και η Νέα Δημοκρατία, που τον σιγοντάρει, είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα της Παιδείας που αυτός θέλει να κουκουλώσει και η ΛΑ.ΣΥ. τους χαλάει την ησυχία γιατί φέρνει στο Δ.Σ  τη φωνή και την αγωνία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

»Η ΛΑ.ΣΥ. είναι παρούσα πάντα και στα Δ.Σ., αλλά πρώτα και κύρια στους αγώνες για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και την ισότιμη πρόσβαση στη μόρφωση.

»Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και η ετερόκλητη παρέα του (από μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι θητεύσαντες  στη Χρυσή Αυγή έχει η λίστα των συνεργαζομένων του) θα διαπιστώσουν για μια ακόμα φορά ότι η ΛΑ.ΣΥ. δεν είναι του χεριού τους».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου καλεί «τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους Χαλανδραίους να καταδικάσουν παρόμοιες πρακτικές που ουσιαστικά εμποδίζουν την ανάδειξη σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν χιλιάδες συμπολίτες μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet