Γ. Κουράσης: Ο δήμαρχος Χαλανδρίου ευτελίζει θεσμούς και πρόσωπα
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Γ. Κουράσης: Ο δήμαρχος Χαλανδρίου ευτελίζει θεσμούς και πρόσωπα

Σοβαρές καταγγελίες κατά του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, κάνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως δήμαρχος Γιώργος Κουράσης, με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σχετικά με την παράταση της θητείας των συμβασιούχων.

Ο επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «μεθοδεύσεις» του δημάρχου, προκειμένου «να παρακάμψει τις ενδοπαραταξιακές αντιδράσεις», αλλά και για επίδειξη «σκληρού αντιδημοκρατικού προσώπου». Μάλιστα, όπως αναφέρει, ο δήμαρχος έφθασε μέχρι του σημείου ν’ απειλήσει με παραίτηση, προκειμένου να… μαζέψει το «αντάρτικο» που αντιμετώπισε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση:

Διπλά εκτεθειμένος βρέθηκε ο κ. Ρούσσος στο θέμα της παράτασης της θητείας των συμβασιούχων.

Προσπάθησε, με μεθοδεύσεις, να παρακάμψει τις ενδοπαραταξιακές του αντιδράσεις, με ελλιπή εισήγηση στο Δ.Σ., ενώ επέδειξε και ένα σκληρό  αντιδημοκρατικό πρόσωπο, όταν, ευτελίζοντας θεσμούς και πρόσωπα, προσπάθησε να «τορπιλίσει» τη Συνεδρίαση του Δ.Σ. αποσύροντας τους συμβούλους που τον ακολουθούν.

Έτσι, αποδείχθηκε στην πράξη ότι στα πρώτα δύσκολα οι θεωρίες περί συναίνεσης και συμμετοχικότητας είναι γράμμα κενό για τον κ. Ρούσσο, όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως αυτός θέλει να επιβάλλει.

Παράλληλα, αναδείχθηκε η βαθιά κρίση που υπάρχει στους κόλπους της παράταξης του δημάρχου, αφού το «αντάρτικο» πήρε τέτοια μορφή ώστε να φτάσει στο σημείο ο ίδιος να τους απειλεί με την παραίτησή του, εάν δεν συνταχθούν με τις απόψεις του.

Συγκεκριμένα στο Δ.Σ. της 3ης Ιουλίου 2017 ήλθε προς έγκριση το θέμα της παράτασης των συμβασιούχων Καθαριότητας, σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση, που έγινε μετά την πρόσφατη απεργία.

Και βέβαια δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως θέμα να υπερψηφισθεί η πρόταση, τουλάχιστον από όσους δημοτικούς συμβούλους και παρατάξεις νοιάζονται για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, εάν ο δήμαρχος ήταν στοιχειωδώς ειλικρινής. Εάν στην γραπτή εισήγησή του προς το Δ.Σ., προφανώς, υπό τον φόβο της αντίδρασης μερίδας συμβούλων του, ο κ. δήμαρχος δεν απέκρυπτε την πρόθεσή του για μη ανανέωση της σύμβασης 7 συμβασιούχων, εμφανίζοντας ελλιπή πίνακα υπηρετoύντων συμβασιούχων και δημιουργώντας την πεποίθηση  ότι όλοι θα συνέχιζαν την εργασία τους.

Τις πραγματικές προθέσεις του εξεδήλωσε ο δήμαρχος προφορικά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ξεσηκώνοντας, ως ήταν  εύλογο, τις αντιδράσεις πολλών εκ των παριστάμενων συμβούλων. Σημειωτέον ότι  μεγάλο μέρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απουσίαζε από το εν λόγω Συμβούλιο λόγω συμμετοχής των συμβούλων της σε παράλληλη εκδήλωση στον Δήμο, εκτός από την αντιπρόεδρο κα Ε. Νιώτη, η οποία προέδρευσε, λόγω απουσίας της προέδρου και η οποία και υπερψήφισε το θέμα. Άλλωστε, το θέμα όπως παρουσιάζετο στην εισήγηση φαινόταν τελείως τυπικό και η υπερψήφισή του δεδομένη.

Έτσι, ευλόγως, η αντιπολίτευση ζήτησε την επαναφορά του θέματος στο επόμενο Δ.Σ. της 12ης Ιουλίου 2017, όπου διαδραματίστηκαν τα ευτράπελα που προαναφέρθηκαν. Ο δήμαρχος να ωρύετται, ότι θα παραιτηθεί και ν’ αποσύρει τους «πιστούς»του συμβούλους, βλέποντας ότι δεν του περνάει η εισήγηση, ενώ οι «αντιφρονούντες» συνέχιζαν στον δικό τους δρόμο.

Τελικά, τη λύση για τον δήμαρχο, έδωσε η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας κα Μαρία Λοτσάρη, η οποία αποχώρησε λίγο πριν από την κρίσιμη, οριακή ψηφοφορία, μην γνωρίζοντας την κρισιμότητα της συγκεκριμένης ψήφου.

Έτσι, ένα θέμα που η στοιχειώδης δημοκρατική λειτουργία του κ. Ρούσσου, ως δημάρχου, επέβαλλε ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων για  τους λόγους για τους οποίους δεν ενδείκνυται η παράταση της σύμβασης των συγκεκριμένων υπαλλήλων (εφόσον βέβαια οι λόγοι δεν ήταν δημόσια ανακοινώσιμοι), γύρισε σε «μπούμερανγκ» στον ίδιο, από τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και συμπεριφορές του. Δυστυχώς, ο κ. Ρούσσος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Με μια αντιπολίτευση που, στα τρία (3) χρόνια της θητείας του, έχει επιδείξει πρωτοφανή υπευθυνότητα και αξιοπιστία στα καθήκοντά της, στην πρώτη δυσκολία αυτοεγκλωβίστηκε.

Πορευόμενος μέχρι σήμερα με μεγάλες αβάντες από τους ομοϊδεάτες του, στην Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, αλλά κυρίως βασιζόμενος στην άριστη οικονομική κατάσταση του Δήμου και τα ώριμα έργα που παρέλαβε από την διοίκηση Κουράση, προσπαθεί να επιδείξει έργο.

Όμως, είναι βέβαιο ότι και στα υπόλοιπα δύο (2) χρόνια της θητείας του, θέματα που θέλουν ρήξεις και ανάληψη πολιτικού κόστους, αλλά και συναινέσεις όπου χρειασθεί, αυτή η παράταξη Ρούσσου και ο ίδιος ο δήμαρχος δεν μπορούν να τα επιλύσουν.

Όταν σ’ ένα τέτοιο θέμα, όπως αυτό της παράτασης των συμβασιούχων καθαριότητας, όπου υπήρχε εμφανής συναίνεση της αντιπολίτευσης,  δημιουργήθηκε  αυτό το «μπάχαλο»,  μπορεί να εικάσει κανείς τι θα συμβεί όταν συζητηθούν τα σοβαρά και κρίσιμα θέματα της πόλης και η άποψη της αντιπολίτευσης είναι διαφορετική από αυτήν του δημάρχου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet