Δημοτική αρχή Χαλανδρίου: Όψιμες διαφωνίες αντιπολίτευσης για την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό
AP Images
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Δημοτική αρχή Χαλανδρίου: Όψιμες διαφωνίες αντιπολίτευσης για την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Όψιμες και συγκυριακές χαρακτηρίζει η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου τις διαφωνίες που διατυπώθηκαν «πρώτη φορά φέτος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από τις δημοτικές παρατάξεις Χαλάνδρι σε Δράση, Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023, και Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης, με αφορμή τη συμβολική κίνηση ύψωσης της παλαιστινιακής σημαίας στο δημαρχείο Χαλανδρίου. «Μια κίνηση η οποία επαναλαμβάνεται σταθερά από το 2015, για την επέτειο της Παλαιστινιακής εξόδου (Νάκμπα)», όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, για να προσθέσει:

«Προξενούν εντύπωση οι όψιμες, συγκυριακές και ως εκ τούτου μικροπολιτικές διαφωνίες της αντιπολίτευσης για μια κίνηση υψηλού μεν συμβολισμού, η οποία όμως επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, όχι μόνο στον Δήμο Χαλανδρίου, αλλά και σε άλλους δήμους της Ελλάδος και της Ευρώπης, οι οποίοι ανταποκρίνονται στο αίτημα της πρεσβείας του παλαιστινιακού κράτους να τιμήσουν την οδυνηρή ημέρα μνήμης των Παλαιστινίων, στις 15 Μαΐου 1948, για τον θάνατο 15.000 συμπατριωτών τους, την εκδίωξη άλλων 950.000 από τις εστίες τους και την καταστροφή 481 πόλεων και χωριών της Παλαιστίνης.

»Πολύ περισσότερο που η συμβολική αυτή κίνηση συμβαδίζει απολύτως και υπερασπίζεται όσα διακήρυξαν όλα τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής με την ομόφωνη απόφασή τους τον Δεκέμβριο του 2015, για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης και για ένα Παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, βάσει και των σχετικών ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

»Πολύ περισσότερο που το Χαλάνδρι έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Παλαιστίνη λόγω της αδερφοποίησής του με την κατεχόμενη παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς, με ομόφωνη απόφαση, από τις 13 Μαΐου 2015, του Δημοτικού Συμβουλίου. Θυμίζουμε σε όλους όσοι έχουν επιλεκτική μνήμη ότι την τελετή αδελφοποίησης που έγινε στο Χαλάνδρι τίμησαν με την παρουσία τους οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και δημότες.

»Ως εκ τούτου είναι παραπλανητικές και σκόπιμες οι αιτιάσεις περί διχαστικών κινήσεων από τη δημοτική αρχή. Με βάση την κοινή λογική είναι μάλλον άτοπο να χαρακτηρίζονται διχαστικές οι επιλογές που ακολουθούν ομόφωνες αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων και ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μας.

»Γιατί ξαφνικά είναι διχαστικό το 2021 αυτό που σταθερά γίνεται στο Χαλάνδρι από το 2015; Δεν γνωρίζουμε αν η όψιμη αυτή διαφοροποίηση έχει ως αιτία την αναβαθμισμένη επιρροή φιλοπόλεμων ακροδεξιών απόψεων στις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, πάντως η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αυτό που έχει ήδη αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα, αλλά και η Ελληνική Βουλή, το δικαίωμα των Παλαιστινίων σε ένα ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet