Η Λούλα Καρατζά ξανά υποψήφια στο Χαλάνδρι – Δίπλα της και ο Χρ. Κασίμης
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Η Λούλα Καρατζά ξανά υποψήφια στο Χαλάνδρι – Δίπλα της και ο Χρ. Κασίμης

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 η παρουσίαση του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου, με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Λούλα Καρατζά. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν καλλιτέχνες, άνθρωποι από τον χώρο του αθλητισμού και φίλοι του ΚΚΕ, καθώς και εργαζόμενοι που το τελευταίο διάστημα προσεγγίζουν το κόμμα, αναγνωρίζοντας τη συνέπεια και τη μαχητικότητά του για το δίκιο των εργαζομένων.

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Το «παρών» έδωσαν επίσης οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση για την Περιφέρε

Γρηγόρης Λιονής

ια Αττικής Κώστας Παπασωτηρίου και Σοφία Αδαμίδου.

Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ και στη Λαϊκή Συσπείρωση έκανε, παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση, ο Χρήστος Κασίμης, νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ (εκλεγμένος με τη δημοτική παράταξη που στηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Χαλάνδρι).

Γρηγόρης Λιονής: Κόκκινη ψήφος σε κάθε κάλπη ΚΚΕ

Ο Γρηγόρης Λιονής, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στα λεγόμενα τοπικά προβλήματα, αναδεικνύοντας ότι αυτά είναι απόρροια της γενικής πολιτικής γραμμής και συνεπώς δεν μπορούν να λυθούν σε τοπικό επίπεδο, αναδεικνύοντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ανάπτυξης της επόμενης περιόδου.

«Η ανάπτυξη έχει ταξικό πρόσημο», υπογράμμισε. «Η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, η ανάπτυξη για τους ομίλους που θα φέρει η Ε.Ε., το αστικό κράτος, οι περιφέρειες και οι δήμοι του, προϋποθέτει ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων για να είναι κερδοφόρες οι επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών, ανταποδοτική λειτουργία, γιατί οι κρατικοί πόροι κατευθύνονται στους ομίλους, μια Τοπική Διοίκηση υπηρέτη της καπιταλιστικής κερδοφορίας του.

»Γι’ αυτό και εμείς, οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης απαντάμε χωρίς μισόλογα και χωρίς περιστροφές: Η ανάπτυξή τους είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Κάθε πρόβλημα που ταλανίζει τον λαό είναι απόρροια της γενικής πολιτικής γραμμής. Δεν μπορεί να λυθεί με κάποια έξυπνη διαχειριστική λύση, γιατί δεν υπάρχουν λύσεις που να υπηρετούν την ίδια στιγμή το μεγάλο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους. Είναι αδύνατο να υπάρχει τοπική ευημερία, φιλολαϊκές τοπικές νησίδες, αντιμετώπιση των τοπικών ανισοτήτων όσο υπάρχει η βάρβαρη και αντιλαϊκή κεντρική πολιτική».

Καταλήγοντας, ο ομιλητής τόνισε ότι μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού μπορεί να δώσει σήμερα ελπίδα στους εργαζόμενους, καλώντας τους τελευταίους σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, προσθέτοντας:

«Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς για οργανώσουμε μαζί μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές αρχές που συναινούν.

»Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε να φτιάξουμε μια όμορφη πόλη, μια όμορφη χώρα. Και όμορφη πόλη είναι μια πόλη χωρίς κοινωνικές ανισότητες και χωρίς αποκλεισμούς. Όμορφη πόλη είναι η πόλη που συγκρούεται αποφασιστικά με το κέρδος των ομίλων, με τα κάθε λογής αναπτυξιακά σχέδια, με την αστική πολιτική για το περιβάλλον, τη φορολογία, την καταστολή, τοπική και κεντρική. Όμορφη πόλη είναι η πόλη που αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – άρχουσας τάξης Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

»Όμορφη πόλη είναι η πόλη που προετοιμάζεται για την αποφασιστική αναμέτρηση με τον πραγματικό αντίπαλο. Σε αυτόν τον αγώνα, φίλες και φίλοι, σας καλούμε ως ΚΚΕ σήμερα. Να παλέψουμε μαζί, να ρίξουμε την Κόκκινη Ψήφο στο ΚΚΕ σε κάθε κάλπη, να συγκρουστούμε συνολικά με την πολιτική του αντιπάλου, να συμπορευτούμε μαζί στους δρόμους, στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς στα σωματεία. Μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

Λούλα Καρατζά: Η μόνη δύναμη που έχει ο λαός βρίσκεται στην πάλη του
Λούλα Καρατζά

Η Λούλα Καρατζά, από την πλευρά της, ανέδειξε ότι η δημοτική αρχή Χαλανδρίου κινείται στη βάση του ψηφισμένου από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Ρυθμιστικού Σχεδίου για την Αττική, το οποίο εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. «Όπου ανταγωνιστικότητα σημαίνει οφέλη για το κεφάλαιο και συνεχώς λιγότερα για το λαό και τους εργαζόμενους», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι αυτή η στρατηγική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές έχουν στόχο μόνο τα οφέλη των πολυεθνικών και όχι τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του λαού.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε ότι η σημερινή δημοτική αρχή συνέταξε το ίδιο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που είχε συντάξει και ο πρώην δήμαρχος της Ν.Δ. και το οποίο ορίζει πως το Μαρούσι είναι κέντρο αναψυχής και το Χαλάνδρι συμπληρωματικό προς αυτό. «Έτσι, με τον νόμο 4499 του ΣΥΡΙΖΑ, έφτιαξαν τις προϋποθέσεις να κατέβει το καζίνο της Πάρνηθας στο Χαλάνδρι. Γι’ αυτό άλλωστε δεν υπάρχει σχέδιο για Μετρό στο κέντρο του Χαλανδρίου, αλλά προγραμματίζεται για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, όπως το Golden Hall κ.λπ.», είπε η κ. Καρατζά και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή δεν διεκδικεί σταθμό Μετρό, την ίδια ώρα που οι υπάρχοντες σταθμοί (Χαλανδρίου, Χολαργού) δεν εξυπηρετούν την πλειοψηφία των πολιτών.

Ανέδειξε επίσης την ανυπαρξία υποδομών για την προστασία της ζωής του λαού, όπως ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων, εστιάζοντας στις περιπτώσεις της ρεματιάς και του ποταμού Ποδονίφτη, που αποτελούν πηγές κινδύνων, αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι τα ίδια ισχύουν και για την αντισεισμική προστασία. Όπως είπε, το Προεδρικό Διάταγμα του ’96 για την προστασία της ρεματιάς ακόμα και σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί και αντί για προστασία ο Δήμος κάνει το γεφυράκι της ρεματιάς πάρκινγκ!

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή «καταφεύγει σε πρόχειρες και επικίνδυνες λύσεις, μετατρέποντας την περιοχή του κτήματος Χαλανδρίου σε υποτυπώδη χωματερή που εγκυμονεί κινδύνους και για τους εργαζομένους στην καθαριότητα. Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή δεν ενημερώνει τους πολίτες για το μεγάλο πρόβλημα της υπερκορεσμένης χωματερής στα Λιόσια».

Σχετικά με τα οικονομικά, η υποψήφια δήμαρχος ανέφερε ότι ο Δήμος διαφημίζει ένα τεράστιο πλεόνασμα το οποίο όμως έχει αρπάξει κυριολεκτικά από τις τσέπες των Χαλανδραίων, αφού, με βάση στοιχεία του ίδιου του Δήμου, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει 2.147 κατασχέσεις λογαριασμών από τους οποίους 778 το 2018. Σε 106 πολίτες μάλιστα δεν χορηγήθηκε φορολογική ενημερότητα εξαιτίας χρεών στον Δήμο.

Αναφερόμενη στις προτεραιότητες της Λαϊκής Συσπείρωσης, η Λ. Καρατζά ξεχώρισε την προστασία του λαού και της νεολαίας από τις φυσικές καταστροφές. «Προτεραιότητα για μας είναι τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και της αντισεισμικής θωράκισης, με την εφαρμογή συγκεκριμένων προγραμμάτων ειδικά σε ευαίσθητους τομείς όπως τα σχολεία, τα δημόσια κτήρια κ.λπ.», τόνισε.

«Για όλες τις δημοτικές αρχές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου οι ανάγκες των πολιτών είναι ψιλά γράμματα. Για τη Λαϊκή Συσπείρωση όχι. Οι Χαλανδραίοι και οι Χαλανδραίες ξέρουν πως ό,τι έχουν κερδίσει σε αυτή την πόλη έχει κερδηθεί με Επιτροπές Αγώνα και διεκδικήσεις. Πράγμα που αρνείται να το πράξει κατηγορηματικά η σημερινή διοίκηση που ουσιαστικά “περπατάει με τις παντόφλες” για να μην ενοχληθεί η κυβέρνηση που την υποστηρίζει», είπε χαρακτηριστικά.

«Η μόνη δύναμη που έχει ο λαός και οι εργαζόμενοι είναι η αντίδραση. Γι’ αυτό πρέπει να ενισχυθεί η Λαϊκή Συσπείρωση» κατέληξε η Λούλα Καρατζά.

Εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Χαλάνδρι.
Δίνουμε το «παρών», στηρίζουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο Γιώργος Πομάνσκι, ομοσπονδιακός προπονητής Στίβου, ο Χρήστος Παπαχρήστου, βετεράνος πρωταθλητής Στίβου και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Στίβου, ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας, η τραγουδίστρια Γιώτα Βέη κ.ά.

Σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη», ο Χρήστος Παπαχρήστου είπε: «Βρίσκομαι εδώ για να στηρίξω τη Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου και την επικεφαλής της Λούλα Καρατζά, που έχει προσφέρει πολλά στην πόλη μας, με την αγωνιστικότητά της και την αποτελεσματικότητά της, όπως γνωρίζουμε όλοι στο Χαλάνδρι».

Ο Γιώργος Πομάνσκι, από την πλευρά του, δήλωσε: «Δίνω το “παρών” για να στηρίξω τη Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου και τη Λούλα Καρατζά, όπως και όλοι όσοι θέλουμε το γνήσιο, το πραγματικό και όχι το αντίγραφο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Τέλος, ο Βασίλης Λέκκας είπε: «Η παρουσία μου στην εκδήλωση, μετά από πρόσκληση της φίλης μου Λούλας Καραζά, σηματοδοτεί τη στήριξη τόσο της Λαϊκής Συσπείρωσης στις επερχόμενες τοπικές εκλογές, αλλά και των συνδυασμών του ΚΚΕ».

Χρήστος Κασίμης: Να βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι όσοι έχουμε τα ίδια όνειρα
Χρήστος Κασίμης

Τη στήριξή του στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ δήλωσε, με παρέμβασή του στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού της δημοτικής παράταξης,και ο Χρήστος Κασίμης, νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ (εκλεγμένος με τη δημοτική παράταξη που στηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Χαλάνδρι).

Στην παρέμβασή του ο Χρ. Κασίμης ανέφερε:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσά σας σε αυτή την αίθουσα. Ονομάζομαι Χρήστος Κασίμης. Είμαι δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου. Εκλέχθηκα με τη δημοτική παράταξη που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές του 2014 και η οποία βρέθηκε στη διοίκηση του Δήμου. Από το 2017 όμως ανεξαρτητοποιήθηκα.

»Η πολιτικοποίησή μου ήρθε νωρίς, τόσο μέσα από την οικογένειά μου, όσο και μέσα από τη δραστηριοποίησή μου ως φοιτητής και με οδήγησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι ότι πίστεψα στα περί ενότητας της Αριστεράς και στα περί ενός δρόμου, με ορίζοντα τον σοσιαλισμό, μέχρι που οδυνηρά διαπίστωσα ότι ο δρόμος οδηγούσε σε σφιχταγκάλιασμα με τον ιμπεριαλισμό, την E.E. και το NATO. Παρ’ όλο όμως που το 2015 αποχώρησα από τον ΣΥΡΙΖΑ και ήμουν πλέον στέλεχος της ΛΑΕ, παρέμεινα μαζί με άλλους συναγωνιστές και συναγωνίστριες στην παράταξη της δημοτικής αρχής.

»Στο Δημοτικό Συμβούλιο κατάφερα να δω την πολιτική σκακιέρα στο πιάτο. Είχα πλέον ξεκάθαρα σοβαρό ηθικό και πολιτικό ζήτημα με τη συμμετοχή μου στην παράταξη. Η διοίκηση εφάρμοζε απαρέγκλιτα την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. στον Δήμο. Έδινε τα αποθεματικά του Δήμου, τα οποία δημιουργήθηκαν μεταξύ άλλων από κατασχέσεις σε λογαριασμούς μικρομεσαίων και εργαζομένων συνδημοτών στην κυβέρνηση και σαν “πεσκέσι” στους δανειστές. Ο δήμαρχος, που τάχα θα ερχόταν σε κόντρα με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο και θα ήταν κοντά στους εργαζόμενους, ήταν πλέον ένας στυγνός, αυταρχικός και προσβλητικός εργοδότης. Στήριζε ξεκάθαρα και στην πράξη το ΓΠΣ το οποίο η διοίκηση του νεοδημοκράτη Κουράση είχε φέρει, δεχόμενος, μάλιστα, τα συγχαρητήρια της παράταξης της Ν.Δ.

»Στο σημείο αυτό να πω ότι αν γύριζα τον χρόνο πίσω, ίσως να δικαιολογούσα όλες τις άλλες πολιτικές μου αποφάσεις, αλλά όχι αυτήν: Το ότι παρέμεινα στην παράταξη της διοίκησης και άργησα να διαχωρίσω τη θέση μου. Μπορεί να αντιδρούσα εντός της τότε παράταξής μου, αλλά επαναλαμβάνω ότι ήταν λάθος μου ότι δεν έφυγα αμέσως και παρέμεινα ως το 2017!

»Στη συνέχεια, από τη διαπάλη μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, κατέρρευσαν αρκετοί μύθοι μέσα μου. Βρέθηκα πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίζω με την παράταξή μου, αλλά να συμφωνώ με τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αυτό δημιούργησε μια πολύ μεγάλη εσωτερική διαμάχη μέσα μου που με οδήγησε το 2017 να γίνω ανεξάρτητος.

»Κατέρρευσαν επίσης οι μύθοι περί ενός ΚΚΕ σκληρού, άτεγκτου, χωρίς δυνατότητα σύνθεσης που χρόνια καλλιεργείται τεχνηέντως.

»Επίσης, δεν άργησα να αναγνωρίσω στην πόλη μου τη Λαϊκή Συσπείρωση ως τον πιο αξιόπιστο – ταξικά συνεπή αντιπολιτευτικό πόλο, με επεξεργασμένες προτάσεις και θέσεις, μακριά από πολιτικές συναλλαγές, λοβιτούρες και πάντα κοντά στον εργαζόμενο, στον άνεργο, στο βιοπαλαιστή, στους νέους και τις νέες, συνολικότερα στον καταπιεζόμενο λαό.

»Θα μου επιτρέψετε, δε, να μοιραστώ μαζί σας ένα περιστατικό που έπαιξε τον ρόλο καταλύτη στην απόφασή μου να είμαι σήμερα εδώ μαζί σας. Όταν δέχθηκε απειλητικό μήνυμα από τον δήμαρχο τότε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοτική σύμβουλος, η συντρόφισσα Λούλα Καρατζά δεν το σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να την υπερασπιστεί σθεναρά και να καταδικάσει τη συμπεριφορά του δημάρχου, παρ’ όλα τα ειρωνικά σχόλια που δεχόταν από τη διοίκηση ότι αυτή που είναι στέλεχος του ΚΚΕ υπερασπίζεται ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ένιωσα πού πρέπει να είναι και η δική μου θέση και ότι το βήμα το αποφασιστικό το οφείλω.

»Κάποιοι θα ρωτήσουν γιατί πήρα αυτή την απόφαση τώρα. Αυτό συνέβη επειδή με όλα αυτά βρέθηκα σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι όπου έπρεπε να επιλέξω ή να πάω στο σπίτι μου ή να συμβιβαστώ ή να πάω με όσους ονειρεύονται τον κόσμο όπως εγώ.

»Μοιράζομαι σήμερα μαζί σας όσα ένιωσα μέχρι να φτάσω σε αυτή την απόφαση. Από τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ για ρήξη με τον καπιταλισμό, στη διαπάλη μέσα μου με όσα συνέβησαν σε τοπικό επίπεδο, μέχρι και την τελική μου απόφαση να στηρίξω τη Λαϊκή Συσπείρωση.

»Γνωρίζω ότι δεν είμαι ο μόνος με αυτούς τους προβληματισμούς. Τους ίδιους ή και παρόμοιους έχουν και άλλοι συναγωνιστές και συναγωνίστριες που έχουν και την ηθική βάση και την πολιτική συγκρότηση και τη διάθεση για αγώνα. Χωρίς να θέλω να κάνω μάθημα σε κανέναν, θέλω να πω ότι είναι κρίσιμο όσοι έχουμε τα ίδια όνειρα να παλεύουμε από το ίδιο μετερίζι.

»Τέλος, αν και υπάρχουν αρκετά θέματα που και στο μέλλον πρέπει να αξιολογήσω σχετικά με την πορεία μου μέχρι σήμερα, ένα πράγμα από τότε που κατάλαβα λίγο περισσότερο τον εαυτό μου δεν τίθεται εν αμφιβόλω: Να μου περάσει έστω η σκέψη να προδώσω την τάξη μου.

»Αρνούμαι, λοιπόν, να τα παρατήσω, αρνούμαι να αποστρατευτώ, αρνούμαι να ηττηθώ. Θα παλέψω μαζί σας για τα δίκαια των πολλών και για μια κοινωνία κομμουνιστική, όπως την οραματιζόμαστε.

»Είναι δύσκολο; Ναι, είναι. Είναι πριν την αυγή το πιο βαθύ σκοτάδι; Εγώ λέω πως τότε είναι. Δεν θα μείνω άπραγος, θα στηρίξω αυτό που πιστεύω. Θα παλέψω και μαζί όλοι οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες θα δικαιώσουμε τον ποιητή της φτωχογειτονιάς που έλεγε:

“Ο,τι κι αν κάνουν θα νικήσουμε – ο κόσμος μας ανήκει.

Το μέλλον είναι μες στην τσέπη μας σαν το κλειδί του σπιτιού μας”».

Πηγή και φωτό: 902.gr

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Μαριάνθη Κουστάλη

    Πόσες φορές πρεπει να αποτυχει η κα Καρατζα για να δώσει την σκυτάλη σε άλλον από το ΚΚΕ που είναι αμόλυντος και χωρίς κακό παρελθόν στον Δήμο; Για όνομα δλδ! Δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα αν κατεβάζουμε την ίδια συνέχεια. Στον Περισσό δεν καταλαβαίνουν ότι με τα ίδια θα χάσουμε μια καλή ευκαιρία να πάρουμε τον Δήμο; Για να αλλάξει το Χαλάνδρι; Τόσα χρόνια δεν κατάφερε ΤΙΠΟΤΑ. Οι κραυγές και τα τσιτάτα δεν είναι της εποχής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet