Ιδρυτική συνέλευση Λαϊκής Ενότητας Χαλανδρίου – Βριλησσίων – Φιλοθέης – Ψυχικού
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ιδρυτική συνέλευση Λαϊκής Ενότητας Χαλανδρίου – Βριλησσίων – Φιλοθέης – Ψυχικού

Ιδρυτική συνέλευση της Επιτροπής Λαϊκής Ενότητας Χαλανδρίου – Βριλησσίων – Φιλοθέης – Ψυχικού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015, στις 19:00, στη δημοτική αίθουσα επί των οδών Παπάγου 7 & Αριστοφάνους στο Χαλάνδρι.

Η Επιτροπή καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συνέλευση.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση:

Μετά από 5 χρόνια Μνημόνιο βιώνουμε μια «συγκλονιστική» αλλαγή: εξαφανίστηκαν οι αντιμνημονιακοί. Από το σημείο όπου όλοι ήταν εναντίον του Μνημονίου (ακόμα κι αυτοί που το υλοποιούσαν), ένας-ένας άρχισαν να το αντιμετωπίζουν ως τη μοναδική εναλλακτική.

ΑφίσαΜετά τη στροφή 180 μοιρών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα: όποιος αποδέχεται το «πάση θυσία ευρώ» αποδέχεται και το «πάση θυσία Μνημόνιο».

Παρά το αντιμνημονιακό της πρόγραμμα, η απροθυμία της κυβέρνησης να αμφισβητήσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, την έκανε να υποκύψει στους εκβιασμούς και να φέρει στη χώρα το χειρότερο, μέχρι τώρα Μνημόνιο.

Απέναντι σε αυτόν τον μονόλογο δεν υπάρχει καμία διαφορετική φωνή. H ναζιστική Χρυσή Αυγή, παρά τις «πατριωτικές» κορώνες της αποδέχεται πλήρως το θέσφατο του ευρώ, πουλώντας παραμυθία για «ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης και μετά βλέπουμε». Λες και δεν ζήσαμε όλη στην Ελλάδα, όπου η οποιαδήποτε παραγωγική βάση της είχε απομείνει διαλύθηκε, σταδιακά, με την είσοδο στο ευρώ.

Η Λαϊκή Ενότητα αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μοναδική εναλλακτική φωνή απέναντι σε αυτήν την καταθλιπτική συναίνεση του μονόδρομου.

Αγωνιζόμαστε, λοιπόν, για να εφαρμοστεί μια πολιτική προς όφελος του κόσμου της δουλειάς, των ανέργων, των συνταξιούχων και της νεολαίας που πρωτοστάτησε στο υπερπλειοψηφικό «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος, αλλά και εις βάρος όλων αυτών που βγήκαν κερδισμένοι, στις πλάτες μας, με τα Μνημόνια: τις τράπεζες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εφοπλιστές.

Και αυτή η πολιτική μπορεί να εφαρμοστεί τώρα, αρκεί ο λαός να παλέψει ενεργά, να τη διεκδικήσει ενωμένος και να έρθει σε ρήξη με αυτούς που μας επιβάλλουν τα συμφέροντα τους: την Ε.Ε., το ΔΝΤ, αλλά και τους εγχώριους καλοθελητές και ευνοούμενους.

Εξάλλου όλοι μας συζητούσαμε ανοιχτά για την προοπτική της σύγκρουσης μέχρι τέλους με τους εκβιαστές, όταν ΜΜΕ, Μέρκελ, Γιούνκερ, ντόπιο κεφάλαιο και το πολιτικό σύστημα του τελευταίου μισού αιώνα, είχαν βαλθεί να μας πείσουν ότι πρέπει να ψηφίσουμε «Ναι» στο δημοψήφισμα «για το καλό μας». Έπρεπε, σύμφωνα με ό,τι πάσχιζαν να μας πείσουν, να αποδεχτούμε την πλήρη διάλυση, για να πάρουμε ένα ακόμη δάνειο, μεγαλώνοντας το βαρέλι δίχως πάτο που λέγεται χρέος.

Παρά την αναίσχυντη νόθευση της λαϊκής ετυμηγορίας από τους 222 βουλευτές που ψήφισαν το τρίτο Μνημόνιο, η ανάγκη για να παλέψουμε και να νικήσουμε συνεχίζει να υπάρχει.

Καλούμε τους συμπολίτες μας των περιοχών Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Φιλοθέης , Ψυχικού να πλαισιώσουν με την ενεργή συμμετοχή τους την προσπάθειά μας να κάνουμε πράξη το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» απέναντι στα μνημόνια της λιτότητας και να προωθήσουμε τη ριζοσπαστική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός μας.

Καλούμε οποιονδήποτε θεωρεί ότι ο μονόλογος (ειδικά όταν επαναλαμβάνεται για 5 ολόκληρα χρόνια) είναι καταδικασμένος να αποτύχει, να έρθει να συζητήσουμε, να ενημερωθεί για τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας, να πει την άποψή του και να συμμετέχει στο εγχείρημά μας.

Η Ιδρυτική Συνέλευση της Επιτροπής Λαϊκής Ενότητας Χαλανδρίου – Βριλησσίων – Φιλοθέης – Ψυχικού θα γίνει την Κυριακή 6/9, στις 7:00 μ.μ. στη δημοτική αίθουσα Παπάγου 7 &Αριστοφάνους στο Χαλάνδρι. Θα παρέμβουν εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας οι Θόδωρος Αλεξίου, Κώστας Ανδρικόπουλος, Χρήστος Κασσίμης και Σωτήρης Λαπιέρης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet