Να ανακαλέσει ζητεί από τον Άγγ. Νταβία η πλειοψηφία του Δ.Σ. Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Να ανακαλέσει ζητεί από τον Άγγ. Νταβία η πλειοψηφία του Δ.Σ. Χαλανδρίου

Διαμαρτύρονται οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου σχετικά με δημοσιεύματα που αναρτώνται σε τοπικό ιστότοπο και πολλά από τα οποία υπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Νταβίας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου έκαναν δήλωση προς το Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας από τον κ. Νταβία να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς για μέλη της παράταξης ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, να αποσύρει τις σχετικές δημοσιεύσεις και να αναρτήσει το ακόλουθο κείμενό τους στον ιστότοπο.

Από καιρό, παρακολουθούμε από συγκεκριμένο ιστότοπο μία απόπειρα υποβάθμισης τού δημόσιου διαλόγου στην πόλη και απαξίωσης του έργου της διοίκησης του Δήμου με συνεχή, συκοφαντικά και υβριστικά δημοσιεύματα ενάντια στον δήμαρχο, τη δημοτική αρχή αλλά και σε μέλη της παράταξης «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου».

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο site, «Στην πλατεία», εκπροσωπεί δημοτική παράταξη στον Δήμο και ο υπογράφων πολλά από τα δημοσιεύματα, κ. Άγγελος Νταβίας, είναι δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, μας υποχρεώνει να θέσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Είμαστε ηθικά και πολιτικά δεσμευμένοι να απαντήσουμε κατ΄ αρχήν πολιτικά με τον λόγο και τις πράξεις μας αλλά και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο, στην επίθεση η οποία κορυφώθηκε το τελευταίο διάστημα, με αφορμή σημαντικά ζητήματα τα οποία αφορούσαν παρεμβάσεις μας στην πόλη.

Εντελώς ενδεικτικά, σε παλαιότερο δημοσίευμα το οποίο αναφερόταν στην απόρριψη από τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης της προσφυγής που είχε καταθέσει η παράταξη του κ. Νταβία κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ορίσθηκαν τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής εταιρείας ΦΛΥΑ Α.Ε., υπήρχε ο τίτλος «Ρουσφέτι Αγγελάκα στη διοίκηση του Δήμου». Και αυτό, όταν ήταν σε όλους γνωστό ότι ο δήμαρχος και η νέα διοίκηση ήταν στο στόχαστρο του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης από τις πρώτες ημέρες της θητείας τους με απειλές για πειθαρχικές διώξεις και ποινές παύσης! Υπ΄ όψη ότι σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΦΛΥΑ καλούνται πλέον οι επικεφαλής των παρατάξεων και έχουν αναληφθεί μια σειρά από πρωτοβουλίες για έλεγχο και διαφανή οικονομική διαχείριση της εταιρείας.

Το τελευταίο όμως διάστημα εκτοξεύονται σαφώς υπαινιγμοί που άπτονται της ηθικής υπόστασης όσων «κατηγορούνται».

Έτσι, όταν η διοίκηση τού Δήμου αποφάσισε να ορίσει τις εισφορές του ΤΑΠ για να ανακουφίσει τους κατοίκους των εκτός σχεδίου περιοχών της πόλης (Πεύκο Πολίτη, περιοχή Νεκροταφείου) τα εν λόγω δημοσιεύματα έκαναν λόγο για «καργαριστερά» και «ποια συμφέροντα εξυπηρετεί πραγματικά», ότι «πουλάνε κοινωνική πολιτική της πεντάρας, της φακής και της πλάκας», ότι υποκρύπτεται «συμπαιγνία με μεσίτες και μεγάλα συμφέροντα». Και συνέχισαν υποστηρίζοντας ψευδώς, ότι η περιοχή έχει «μαρμαράδικα, μάντρες οικοδομών και μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα πληρώσουν 250 ευρώ το τ.μ.», ενώ από την πρόταση της διοίκησης στην Οικονομική Επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο κ. Νταβίας προέκυπτε ότι το ποσόν ήταν 700 ευρώ το τ.μ.! (όπως επανειλημμένα του εξηγήθηκε). Για να συμπληρωθεί η ανήθικη επίθεση εναντίον της αντιδημάρχου Οικονομικών και του δημάρχου με χαρακτηρισμούς όπως «φασίστας» και «εκβιαστής».

Τελευταίο δείγμα αυτής της άκρατης και χωρίς μέτρο τακτικής διαστρέβλωσης είναι τα δημοσιεύματα για την υπόθεση του κτήματος Δουζένη. Όπως είναι γνωστό, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, παρουσιάσθηκε πρόταση –προμελέτη του ΕΜΠ με επικεφαλής τον αν. καθηγητή κ. Μπελαβίλα για την αξιοποίηση του χώρου ως Πολιτιστικού Κέντρου για τις ανάγκες των δημοτών, η οποία εκπονήθηκε αφιλοκερδώς και απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων των πλευρών του Δημοτικού Συμβουλίου. Το γεγονός αυτό προφανώς ενόχλησε τον συντάκτη του μπλογκ ο οποίος επανήλθε, κάνοντας υπαινιγμούς για την ανιδιοτέλεια των μελετητών αλλά και για τον τρόπο απόκτησης του ακινήτου Δουζένη σύμφωνα με τη διακηρυγμένη πρόθεση της διοίκησης και τη σχετική πρόταση η οποία έχει υποβληθεί στο Πράσινο Ταμείο, υπαινισσόμενος και ευθύνη του νομικού ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό του Δήμου.

Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω δημοσιεύματα, πέραν του ότι περιέχουν ανακριβείς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, υπερβαίνουν κατά πολύ τα οποιαδήποτε όρια πολιτικής κριτικής.

Καλούμε τον κ. Νταβία να ανακαλέσει άμεσα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου το περιεχόμενο και τους χαρακτηρισμούς των παραπάνω δημοσιευμάτων, να αποσύρει τις σχετικές αναρτήσεις και να δημοσιεύσει το κείμενό μας στο site του. Είναι αυτονόητο ότι διατηρούμε κάθε δικαίωμα που μας δίνουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την υπεράσπιση της παρουσίας και του έργου μας στον Δήμο.

Χαλάνδρι, 14 Απριλίου 2015

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης
«Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου»

Ιωάννα Αθανασάτου
Αγγελική Αθανασούλη
Ιωάννης Αλεξανιάν
Θεόδωρος Αλεξίου
Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος
Βασιλική Βαζάκα
Ιωάννης Βλαχούλης
Ευαγγελία Γαλάνη
Κωνσταντίνος Γερολυμάτος
Σέργιος Γκάκας
Αναστάσιος Ευσταθίου
Δημήτρης Κάππος
Γρηγόριος Καλομοίρης
Χρήστος Κασίμης
Ευγενία Κατούφα
Αθανάσιος Κιούσης
Ευθύμιος Κουράσης
Γεώργιος Λιερός
Γεράσιμος Λυμπεράτος
Χρυσούλα Μάζη
Παναγιώτης Τζούρας
Καλλιόπη Φασίτσα
Ελένη Χριστούλη
Δημήτριος Χριστουλάκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet