Σ. Ρούσσος: Η αντιπολίτευση καταψήφισε αναγκαίες πιστώσεις του προϋπολογισμού για τις υπερωρίες των εργαζομένων
Πολιτική

Σ. Ρούσσος: Η αντιπολίτευση καταψήφισε αναγκαίες πιστώσεις του προϋπολογισμού για τις υπερωρίες των εργαζομένων

Σκληρή κριτική στη στάση της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου στη συνεδρίαση της 20ής Μαΐου 2020 ασκεί ο δήμαρχος της πόλης.

Όπως αναφέρει ο κ. Σίμος Ρούσσος, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «όποιος νόμιζε ότι η πανδημία και οι νέες ανάγκες που γέννησε θα έκαναν σοφότερο το πολιτικό προσωπικό της πόλης μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί».

Σχεδόν πεντέμισι ώρες κράτησε η συνεδρίαση του Σώματος, όπως λέει ο κ. Ρούσσος. Και αυτή πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, όπως και οι τρεις προηγούμενες. Συνολικά εννέα έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του χρόνου, διπλάσιες δηλαδή από αυτές που προβλέπει η νομοθεσία γι’ αυτό το χρονικό διάστημα. Αν προσθέσει κανείς και τις 21 έως τώρα εβδομαδιαίες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και τις τακτικές τηλεδιασκέψεις του δημάρχου με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «καταλαβαίνει ότι το μόνο που δεν έλειψε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν η εξαντλητική και πλήρης ενημέρωση προς όλες τις παρατάξεις», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος συνεχίζει λέγοντας ότι «θα περίμενε κανείς, αυτή η ανοιχτή, καθαρή και δημοκρατική προσέγγιση από τη μεριά μας να τύχαινε της ελάχιστης αναγνώρισης εκ μέρους τους. Φρούδες ελπίδες για μια αντιπολίτευση που συνεχίζει τη μηδενιστική προσέγγιση κάθε δράσης της δημοτικής αρχής, ακόμη και στην έκτακτη κατάσταση που βιώνουμε όλοι» για να συμπληρώσει ότι «καμιά πλέον εντύπωση δεν προξενεί η καταψήφιση εκ μέρους των περισσότερων αντιπολιτευόμενων παρατάξεων της 2ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, που περιελάμβανε τις αναγκαίες πιστώσεις για την πληρωμή των δεδουλευμένων έκτακτων υπερωριών των εργαζομένων της Καθαριότητας και της Κοινωνικής Υπηρεσίας, που σήκωσαν το βάρος αυτήν την περίοδο με προσωπικό κίνδυνο. Μάλλον το να μην πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και οι δεδουλευμένες υπερωρίες των εργαζομένων που μοίραζαν τρόφιμα πασχαλιάτικα και καθάριζαν τα σκουπίδια μιας πόλης 100.000 ανθρώπων, σε συνθήκες πανδημίας, αποτελεί την κύρια προτεραιότητα ορισμένων».

«Ανάμεσα στις δαπάνες που καταψήφισαν», σημειώνεται στην ανάρτηση του δημάρχου «είναι, εκτός των άλλων, η περαιτέρω ενίσχυση των σχολικών επιτροπών με άλλα 100.000 ευρώ και ο διπλασιασμός του προϋπολογισμού του έργου των ασφαλτοστρώσεων από 3.000.000 σε 6.000.000 ευρώ».

Και ο δήμαρχος καταλήγει στην ανάρτησή του ως εξής:

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος ορισμένων οδήγησε την αντιπολίτευση να καταψηφίσει ακόμη και τα ποσά που δαπανήθηκαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού τους δύο τελευταίους μήνες για απολυμάνσεις, καθαρισμούς, αγορά αντισηπτικών, μασκών, απορρόφηση έκτακτων πόρων από το υπουργείο Εσωτερικών και άλλα, τα οποία είχαν υπερψηφίσει στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στις παρατάξεις κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων του δημάρχου με τους επικεφαλής. Κρίμα πραγματικά…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet