10 θέσεις για να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
Πολιτική

10 θέσεις για να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η πρώτη ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση της δημοτικής κίνησης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ.

Ο επικεφαλής τηςπαράταξης Άγγελος Νταβίας εισηγήθηκε έναπρόγραμμα 10 σημείων ως μίνιμουμ πλαίσιο, με το οποίο η παράταξη μπορεί να συζητήσει διευρύνσεις και συνεργασίες, πλαίσιο που έγινε ομόφωνα αποδεκτό από τους παρισταμένους, αφού όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «είναι 10 απλές, ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες θέσεις, που αλλάζουν και επηρεάζουν τα πάντα στο Χαλάνδρι».

Οι 10 θέσεις της παράταξης

1. Δημαρχείο. Άμεση ανέγερση στον χώρο της 25ης Μαρτίου χωρίς καμία άλλη αναβολή.

2. Υποδομές οργάνωσης υπηρεσίας καθαριότητας – εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, μείωσης του όγκου μεταφερομένων στον ΧΥΤΑ, ανακύκλωσης, στον εφαπτόμενο στο νεκροταφείο δημοτικό χώρο.

3. Διεκδίκηση άμεσης αποζημίωσης των ρημοτομουμένων από την Ελ. Πεντέλης, από το Δημόσιο, και όχι μέσω της τράπεζας γης και χρήματος που θα προκύψει από την Πράξη Εφαρμογής για την Ένταξη Π. Πολίτη στο σχέδιο – Υλοποίηση στεγαστικού προγράμματος για τους δημότες Χαλανδρίου τσιγγάνους – απομάκρυνση καταυλισμού.

4. Ενοποίηση αθλητικού κέντρου Ν. Πέρκιζας, με το Πάρκο Αττικής Οδού. Μεταφορά του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Μαζικά Προγράμματα Άθλησης στους δημόσιους αθλητικούς χώρους.

5. Πολιτιστικά Εργαστήρια Ενηλίκων – Παιδιών (μουσική, θέατρο, χειροτεχνία, Ζωγραφική, Γλυπτική κ.λπ.

6. Άμεση λήψη απόφασης αναστολής εκδοσης νέων αδειών για ΚΥΕ μέχρι τη διατύπωση και

θεσμοθέτηση ενός σοβαρού κανονιστικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τα θέματα χρήσεων στο κέντρο της πόλης.

Αυστηρός έλεγχος των όρων λειτουργίας όλων των ΚΥΕ στο κέντρο και αυστηρή εφαρμογή των όρων λειτουργίας τους, αριθμός τραπεζοκαθισμάτων, άδειες μουσικής κ.λπ).

Άμεση παρέμβαση στους πεζόδρομους και διασφάλισης όρων πρόσβασης σε ασθενοφόρα – πυροσβεστικά οχήματα παντού.

7. Συνολική αναδιάρθρωση- μεταβολή των όρων “λειτουργίας” των σκανδαλωδών κοινωνικών δομών του δήμου. Άμεση μεταφορά τους σε χώρους εκτός κέντρου, σε χώρους χαμηλότερου κόστους ενοικίου και διακριτικότερης πρόσβασης από όσους έχουν την ανάγκη τους. Λειτουργία τους αποκλειστικά από κοινωνικούς επιστήμονες χωρίς πολιτικούς μεσάζοντες και ομηρίες.

8. Άμεση επαναλειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ του ιδρύματος Κουρτέση.

9. Επαναπροσδιορισμός του ρόλου και των δράσεων του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, που δεν μπορεί να γίνεται άρμα για την απώλεια θέσεων εργασίας και την υπόκρυψη των υποχρεώσεων του δήμου για παροχή ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ υπηρεσιών στους δημότες. Ειδικά στα πεδία των ανταποδοτικών δημοτικών υπηρεσιών κάθε πρόταση για υποκατάστασή τους από δράση εθελοντών μας βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ.

10. Επανεξέταση του ρόλου της δημοτικής επιχείρησης με καταστατικές τροποποιήσεις, του μοναδικού νομικού προσώπου που ακόμα έχει επιβιώσει μετά την ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ απόφαση κατάργησης όλων των νομικών προσώπων του δήμου, για την επίτευξη πλέον διπλού ρόλου, δηλαδή του παραδοσιακού της ρόλου στην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, αλλά πλέον και της οργάνωσης αναγκαίων δράσεων (αθλητικά προγράμματα, πολιτιστικά εργαστήρια, μαθήματα κ.λπ.), αφού δεν υπάρχει πλέον άλλο νομικό πρόσωπο να υλοποιήσει τέτοιες δράσεις. Ενίσχυση των όρων διαφάνειας και ελέγχου στην δημοτική επιχείρηση με πρόβλεψη μεγαλύτερης συμμετοχής της αντιπολίτευσης και έγκρισης του προγράμματος δράσεών της από το δημοτικό συμβούλιο.

Υποψήφιος δήμαρχος ο Άγγελος Νταβίας

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της παράταξης, «αυτοί είναι 10 αδιαπραγμάτευτοι στόχοι της παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ – ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ για το Χαλάνδρι, την επόμενη πενταετία και έγινε απολύτως σαφές και ομόφωνα αποδεκτό ότι αυτοί οι στόχοι συγκροτούν την κόκκινη διαπραγματευτική γραμμή για οποιαδήποτε συζήτηση διευρύνσεων ή συνεργασιών».

«Εμείς καταθέτουμε δημόσια πλαίσιο συμφωνίας για την πόλη» τόνισε ο Άγγελος Νταβίας, προσθέτοντας:

«Υπάρχει, άραγε, κανένα άλλο από όσους επιζητούν απλώς την ηγετική καρέκλα, τάζοντας λαγούς με πετραχείλια ή προβάλλοντας, κυρίως, πολιτικά αιτήματα κεντρικού πολιτικού χαρακτήρα, τα οποία σαφώς δεν μπορούν να τα επηρεάσουν ουσιαστικά μέσω των δημοτικών εκλογών και χρησιμοποιούνται προσχηματικά για να αποφεύγεται η τοποθέτησή τους στα πραγματικά διακυβεύματα για την πόλη και την τοπική κοινωνία.

»Θα υπερασπιστούμε τις προγραμματικές μας θέσεις και θα τις θέσουμε στην κρίση των συμπολιτών μας. Δεν είναι τυχαία η άρνηση κάποιων να συζητήσουν επί των θέσεων μας. Μην είσαστε αφελής. Υποκρύπτει συμφέροντα αυτή η άρνηση. Η υπεράσπιση του προγραμματικού μας πλαισίου απαιτεί να κατέβουμε στις εκλογές.

»Άρα ΝΑΙ θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου, αφού κάποιος πρέπει να κάνει τη δουλειά, ως πρώτος μεταξύ ίσων», έκλεισε την εισήγησή του ο Άγγελος Νταβίας ζητώντας την έγκριση των παρευρισκόμενων για το προγραμματικό πλαίσιο της παράταξης.

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν και παρενέβησαν, ως προσκεκλημένοι, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Παττακός και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τζίνα Πούλου και Θωμάς Βαρδουλάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet