«Ακροπόλ» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
Πολιτισμός

«Ακροπόλ» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Η ταινία «Ακροπόλ» του Παντελή Βούλγαρη θα προβληθεί την Τρίτη 15 Ιουλίου, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ Ρεματιάς Δήμου Χαλανδρίου.

Το Athens Open Air Film Festival, μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις των προηγούμενων χρόνων, πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το καλοκαίρι του 2014 (Ιούνιος – Σεπτέμβριος) και αποκαλύπτει μέσω της κινηματογραφικής ματιάς κρυμμένες οάσεις της πόλης!

Από το πρόγραμμα του φεστιβάλ δε θα μπορούσε να λείπει και το καταπράσινο θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου στο οποίο θα προβληθεί το εμβληματικό έργο του Παντελή Βούλγαρη «Ακροπόλ», παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη και των συντελεστών.

Όλες οι προβολές του φεστιβάλ πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ (www.visitgreece.gr).

Περίληψη:

«Ακροπόλ» Λίγο πριν την πρεμιέρα, ο πρίγκηψ (Σταύρος Παράβας), θεατρικός επιχειρηματίας του φημισμένου «Ακροπόλ», αναγκάζεται να αντικαταστήσει την πρωταγωνίστριά του με ένα πρώην παιδί-θαύμα του κινηματογράφου, τον Λάκη Λοΐζο (Λευτέρης Βογιατζής). Η επιτυχία της παράστασης θα προκαλέσει τον φθόνο των συναδέλφων του και στο τέλος της σεζόν, όταν έρθει η ώρα του απολογισμού, οι καλλιτεχνικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις θα έρθουν στο προσκήνιο.

Την ταραγμένη δεκαετία του ΄50, οι μουσικοθεατρικές παραστάσεις του «Ακροπόλ» ήταν μία θεσμική διαφυγή για το κοινό της Αθήνας. Ο Βούλγαρης, έχοντας εμπειρία και ως θεατρικός σκηνοθέτης, τιμά με το «Ακροπόλ» τον κόσμο του θεάτρου μέσα από μια αναπαράσταση γεμάτη ζωντάνια και ρυθμό. Τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, τα θεαματικά χορευτικά νούμερα, η μουσική του Γιώργου Μουζάκη και του Νίκου Πορτοκάλογλου μαζί με το εκλεκτό καστ, πλαισιώνουν ιδανικά αυτό το νοσταλγικό ταξίδι στα παρασκήνια της ελληνικής επιθεώρησης.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Έτος: 1995
Πρωταγωνιστούν: Λευτέρης Βογιατζής, Σταύρος Παράβας, Κωνσταντίνος Τζούμας, Θέμις Μπαζάκα.

Ώρα Έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 125΄

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet