«Αυλαία» για την «Ελληνική Παράδοση»
Πολιτισμός

«Αυλαία» για την «Ελληνική Παράδοση»

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 ο κύκλος «Ελληνική παράδοση», του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου. Για δύο μήνες, εξαίρετοι ακαδημαϊκοί, μελετητές, λαογράφοι, με τη συμμετοχή μουσικών και χορευτών, οδήγησαν το ακροατήριο σε ένα ταξίδι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, υπό την επιμέλεια της Μαρίνας Πράπα.

Με παράλληλες εκδηλώσεις, εργαστήρια παραδοσιακών χορών για παιδιά και ενήλικες, επίδειξη τοπικών ενδυμασιών, κάλαντα και χορούς, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, την υποστήριξη της μουσειολόγου Τάνιας Βελίσκου, της αρχαιολόγου Μαρίας Πασσά-Κώτσου και την συμμετοχή του περιφερειακού τμήματος χορού του Λυκείου Ελληνίδων Χαλανδρίου, το Αετοπούλειο μας έφερε πιο κοντά στις ρίζες μας.

Το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους τρεις λαμπρούς ομιλητές, αναφέροντας: «σήκωσαν το βάρος των διαλέξεων στην αίθουσα του Αετοπούλειου. Ευχαριστούμε την Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, Δρ. Φιλ., Διευθύντρια Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και τη χορευτική ομάδα Ένωσης Κρητών Χαλανδρίου, τον κ. Νίκο Ζουρνατζίδη, ερευνητή της Ποντιακής παράδοσης – συγγραφέα και τη χορευτική ομάδα Ποντίων Χαλανδρίου και τέλος τον ανεξάντλητο κ. Αλέξανδρο Λαμπρίδη, έφορο Πολιτισμού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που με τη συνοδεία της μπάντας των αδελφών Μαγκλάρα και του Πολυφωνικού Αετόπετρας Ιωαννίνων, έκλεισαν εμφατικά τις εκδηλώσεις για την “Ελληνική παράδοση”».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet