Εκδήλωση για τον γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα
Βιβλίο-Εικαστικά

Εκδήλωση για τον γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα

Η Zivasart Gallery, ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Χαλανδρίου διοργανώνουν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 19:00 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χατζηκώνστα (Λεωφ. Κηφισίας 374, Χαλάνδρι) τιμητική εκδήλωση αναφορικά με το έργο του Θεόδωρου Παπαγιάννη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ελληνικό Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης ποίησης και γλυπτικής με τίτλο «ΟΒΙΔΙΑΝΑ» που φιλοξενείται στην παρακείμενη Zivasart Gallery.

Σε αυτήν, η ποίηση του πανεπιστημιακού Αντώνη Μακρυδημήτρη συναντά τα πρόσφατα γλυπτά του δασκάλου Θ. Παπαγιάννη εμπνευσμένα από το εμβληματικό ποίημα του Οβιδίου «Μεταμορφώσεις».

Η έννοια της μεταμόρφωσης μεταφέρεται από την γλυπτική περιπέτεια της φόρμας του Θ. Παπαγιάννη στο όραμά του που έγκειται στην ανάδειξη του χωριού καταγωγής του, το Ελληνικό Ιωαννίνων, καθώς και της ευρύτερης περιοχής μετατρέποντάς τα σε έναν ευρύτερο μουσειακό χώρο σύγχρονης τέχνης. Η ήδη πολύχρονη δραστηριότητα του μεγάλου μας γλύπτη έχει αποδώσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που φέρει την προσωπική σφραγίδα της συνεισφοράς του, όπως επίσης και της συνεργασίας άξιων συναδέλφων του από τον εικαστικό χώρο και άλλων πολλών φίλων του εγχειρήματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αφού χαιρετίσουν εκπρόσωποι των διοργανωτών, θα προλογίσει ο καθηγητής – ποιητής Αντώνης Μακρυδημήτρης και θα μιλήσει ο ίδιος ο Θεόδωρος Παπαγιάννης για την εμπειρία του αυτή. Θα ακολουθήσουν δύο βίντεο-προβολές με θέμα αφ’ ενός τη λειτουργία και τη μορφή που έχει πάρει το Μουσείο-Σχολείο του Ελληνικού Ιωαννίνων και αφ’ ετέρου την ευρύτερη εικαστική δράση στους δημόσιους χώρους της περιοχής μέσα από τα ετήσια συμπόσια γλυπτικής που λαμβάνουν χώρα επί τόπου υπό την καθοδήγηση του Θ. Παπαγιάννη.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια και χορούς από την περιοχή αυτή των Ιωαννίνων που θα εκτελέσει το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου.

Πρόσκληση σε εκδήλωση για τον εικαστικό Θεόδωρο Παπαγιάννη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet