Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Χαλάνδρι
902.gr
Πολιτισμός

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Χαλάνδρι

Το πιο επιτυχημένο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο Χαλάνδρι τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 5 Ιουνίου, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου της Κ.Ο. ΚΚΕ Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εκατοντάδες μαθητές και νεολαίοι από το Χαλάνδρι και τους γύρω Δήμους παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που είχαν επιμεληθεί οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Μαθητές, μέλη της ΚΝΕ, καλωσόρισαν τους συμμαθητές τους στο Φεστιβάλ δίνοντας το στίγμα για το περιεχόμενο και το στίγμα που θέλει να αφήσει η ΚΝΕ με τα Μαθητικά της Φεστιβάλ. Αμέσως μετά οι, υπό τους ήχους συνθημάτων και τραγουδιών υπεράσπισης του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, οι μαθητές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον λαό της μαρτυρικής χώρας και την εναντίωσή τους στη συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-«δολοφόνο» του Ισραήλ, επισημαίνει το γραφείο Τύπου.

Το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων τράβηξαν οι εργασίες και τα επιτραπέζια παιχνίδια που είχαν δημιουργήσει οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ, όπως το «Quizdom» με διάφορες θεματικές ενότητες, το βίντεο προβολής των αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου για τα κοινωνικά δικαιώματα και τη θέση της γυναίκας, η έκθεση με μεγάλες στιγμές του αγώνα του λαού κατά την ΕΑΜική αντίσταση και την 3χρονη πάλη του ΔΣΕ. Ακόμα, με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε και το τουρνουά σκάκι που διοργανώθηκε στον χώρο.

Ξεχωριστές «πινελιές» στο πρόγραμμα ήταν η επίδειξη πολεμικών τεχνών από τους πρωταθλητές πυγμαχίας Θοδωρή Ριτζάκη και Στέφανο Φιλιμιάνοβ, καθώς και το εργαστήρι ζωγραφικής και graffiti που διοργάνωσε ο «Atek» και ολοκληρώθηκε με τη συλλογική δημιουργία εικαστικού έργου που αναδεικνύει την ομορφιά της ζωής κόντρα στις εξαρτήσεις από όλα τα ναρκωτικά, αναφέρουν τα μέλη του ΚΚΕ.

Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η απάντηση στην επίθεση που δέχονται από το αστικό κράτος οι αγωνιζόμενοι μαθητές, νεολαίοι και εργαζόμενοι. Μέσω ενός βίντεο που έφτιαξαν οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ και της ζωντανής συζήτησης που ακολούθησε, μπήκε στο επίκεντρο το περιεχόμενο του συνθήματος των Φεστιβάλ: «Δίνουμε τρόπο στην οργή! Ανάσα ο αγώνας για να νικήσει η ζωή!».

Στον πλαίσιο του Μαθητικού Φεστιβάλ, βρήκαν χώρο και τρόπο να παρουσιάσουν τη μουσική μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν, τραγουδώντας δικά τους κομμάτια, αλλά και άλλα γνωστά τραγούδια. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε σε metal και rock ρυθμούς από το νεανικό συγκρότημα PEST, τον Δημήτρη Κωβαίο και τους Vostok Train, οι οποίοι έκλεισαν τις εκδηλώσεις στο ίδιο πνεύμα που αυτές άνοιξαν, ερμηνεύοντας το Immigrant Song από τους Led Zeppelin.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet