Η θεατρική παράσταση «Ayşem» ανεβαίνει στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Η θεατρική παράσταση «Ayşem» ανεβαίνει στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Ayşem – Μια ιστορία με γενίτσαρους και βρυκόλακες στην οθωμανική Κρήτη» από τη θεατρική ομάδα Splish Splash φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Ευριπίδειο Θέατρο.

Πρόκειται για μία ανατρεπτική μαύρη κωμωδία που οι Splish-Splash παρουσιάζουν σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μεσογειακών Σπουδών/ΙΤΕ. Το έργο αποτελεί μυθοπλασία, εμπνευσμένη από πραγματικά πρόσωπα και  γεγονότα της εποχής των οθωμανικών χρόνων και περιγράφει τις προσπάθειες ενός κινηματογραφικού συνεργείου να ολοκληρώσουν τα γυρίσματα της ταινίας με την οποία θα ζωντανέψουν τον μύθο του έρωτα μίας Κρητικοπούλας με έναν νεαρό σ’ ένα χωριό της Κρήτης στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας. Ο νέος εξισλαμίζεται και γίνεται Γενίτσαρος, για να μπορέσει να παντρευτεί την αγαπημένη του γειτόνισσα. Η διαμάχη των γονιών θα οδηγήσει στον «από λάθος» θάνατο του πατέρα του νεαρού.

Ο χρόνος θα αρχίσει να σβήνει τη θλίψη του νέου, αλλά θα φέρει και το φάντασμα του πατέρα στο σπίτι του ζευγαριού. Τότε μπαίνει στη ζωή τους ο Ρεϊμπώ, ένας Γάλλος μεγαλέμπορος που θα φέρει υποσχέσεις για μια κερδοφόρα επιχείρηση. Θα φέρει όμως τη λύση ή την καταστροφή;

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet