«Μουσικό Σεργιάνι» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
Πολιτισμός

«Μουσικό Σεργιάνι» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Το «Μουσικό Σεργιάνι» για άλλη μία φορά στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ Ρεματιάς Δήμου Χαλανδρίου.

Η παράδοσή μας θα ηχήσει ξανά στις γειτονιές την Τρίτη 8 Ιουλίου!!!

Όπως πέρυσι -σε μια κατάμεστη από κόσμο Ρεματιά- έτσι κι εφέτος δίνουμε ραντεβού στο ίδιο μέρος για ένα συναπάντημα παράδοσης, ώστε να απολαύσουμε ένα πολύηχο παραδοσιακό μελτέμι από τους νέους και γεμάτους μεράκι μουσικούς του σχήματος, που ακούει στο όνομα «Μουσικό Σεργιάνι»…

Το μουσικό σχήμα "Μουσικό Σεργιάνι"Από το μοιρολόι του ηπειρώτικου κλαρίνου και την ποιμενική φλογέρα περνάμε στον μελαγχολικό ήχο του καβάλ προσεγγίζοντας σταδιακά τον εκστασιασμό, που προκαλεί στο άκουσμα της η θρακιώτικη γκάιντα. Στη συνέχεια, από το τουμπελέκι φτάνουμε στο δυνατό και ξεσηκωτικό νταούλι και τη ρυθμική ρότα του λαγούτου καταλήγουμε στις αλησμόνητες πολίτικες δοξαριές και στα νησιώτικα ταξιμάκια του βιολιού…

Το πρόγραμμα του σχήματος θα περιλαμβάνει τραγούδια και χορούς απ΄ όλη την Ελλάδα συνοδευόμενα από τα εντόπιά τους μουσικά όργανα και χωρισμένο σε Α΄ & Β΄ Μέρος.

Στο Α΄ Μέρος το «Μουσικό Σεργιάνι» σε συνεργασία με το «Εθνομουσικολογικό Ερευνητικό Ίδρυμα Πέτρου Ζήση» (Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι) θα παρουσιάσουν χορούς από: Κόνιτσα – Ανατολική Ρωμυλία (Μπογιαλίκι) – Νάξο – Ικαρία με την ευγενή, βεβαίως και τόσο όμορφη παρουσία των δεινών Χορευτών του Ιδρύματος.

Στο Β΄ Μέρος θα πραγματοποιηθεί μια γενική μουσική αναφορά στο Ελληνικό Παραδοσιακό Ρεπερτόριο, όπου εκεί το εκστασιακό παίξιμο των μουσικών της ορχήστρας και τα χοροπατήματα των παρευρισκομένων γίνονται ένα.

Αυτή είναι η πολιτισμική σύνθεση, που επιδιώκουν οι μουσικοί να μοιραστούν μαζί μας, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

Με αγάπη και σεβασμό σε αυτό που επιτελούμε
Σας περιμένουμε

Οι μουσικοί:

Ανδρέας Χατζηανδρέας – κλαρίνο-καβάλ(ι)-γκάιντα, Σπύρος Κοντολούρης – βιολί, Δημήτρης Φυδανάκης – λαγούτο, Θανάσης Λάκκας – παραδοσιακά κρουστά και στο τραγούδι Παναγιώτης Σδούκος.

Ώρα Έναρξης: 21:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet