Παραδοσιακές μουσικές… γεμίζουν το Θέατρο Ρεματιάς
Πολιτισμός

Παραδοσιακές μουσικές… γεμίζουν το Θέατρο Ρεματιάς

Το «Alenti Trio» παρουσιάζει μία συναυλία παραδοσιακής μουσικής την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015.

Πρόγραμμα παρουσίασης:

  • «Μακεδονικές υφές»: πρόκειται για μια ενότητα που βασίζεται σε μουσικές του παρελθόντος, από τον «Αντώνη τον βαρκάρη τον Σερέτη» ως το πατρούνινο (χορό της Β. Ελλάδας), εντάσσοντας ομαλά το ακροατήριο στο κλίμα της συναυλίας.
  • Δυο χοροί από τη Θράκη και τον Πόντο.
  • «Υγρασία»: ένας ξεχασμένος καρσιλαμάς στις λάσπες, ηπειρώτικες πεντατονικές δομές στις πηγές, ένα τραγούδι των «Ίασις» σε καταρράκτη και ένα αμερικανικό blues στον ποταμό με αρκετό αυτοσχεδιασμό και πολύ νερό…
  • Aziza, ένας χορός από την Αραβία…
  • «Jasmine»: μια ενότητα σαν επίγευση! Ο Νικολάκης, Ρωμιός συνθέτης της Πόλης, συναντά τον Manuel de Falla, και ένα κλαδί γιασεμιού πετάει από την Κρήτη στην Αλμωπία για να επιστρέψει πάλι στο Αιγαίο, μια σύνθεση του Παντελή Αγκιστριώτη.
  • Ένας χορός από τη Γεωργία.
  • «Φθινοπωρινά συρτά»: ένα τραγούδι διαμάχη για τη μαστίχα και το γλυκάνισο και γυρίσματα μακεδονικών συρτών. Σύνθεση του Αλέξανδρου Ριζόπουλου.
«Alenti Trio»

Το «Αλέντι Τρίο» δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2013. Με αφετηρία τον ήχο των οργάνων και τη δημιουργική ώσμωση των μουσικών, το σχήμα παρουσιάζει μουσικές παραδοσιακές και συνθέσεις καινούργιες από το ελληνικό και ευρύτερο μεσογειακό τοπίο ως την blues.

Τη βάση αποτελούν η λύρα, το κανονάκι, τα κρουστά και οι φωνές. Οι θεματικές, οι παρεμφερείς τέχνες, οι πρόβες και το χιούμορ είναι καταλύτες για τη ροή που παρουσιάζεται. Το «Αλέντι Τρίο» αποτελείται από τους: Παντελή Αγκιστριώτη – λύρα και τραγούδι, Βασίλη Ζιγκερίδη – κανονάκι, Αλέξανδρο Ριζόπουλο – κρουστά και τραγούδι.

Έως τώρα το σχήμα έχει παρουσιαστεί στην 7η συνάντηση λύρας (Κάσος 2013), στο «μουσικό χωριό» (Άη Λαυρέντης 2014), στο Φεστιβάλ Τεχνών (Κιλκίς 2014), στο Φεστιβάλ του Δήμου Κορινθίων (2014), στο TEDx (Θεσσαλονίκη 2014) και σε άλλες εκδηλώσεις.

Επικοινωνία: Αλέξανδρος Ριζόπουλος, 6934 095253, [email protected], fb: alenti trio.

Ώρα έναρξης: 20:30.

Είσοδος ελεύθερη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet