Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022: Ξεκίνησε και στις γειτονιές του Χαλανδρίου η μεγάλη γιορτή
Print Friendly, PDF & Email
Εκδηλώσεις

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022: Ξεκίνησε και στις γειτονιές του Χαλανδρίου η μεγάλη γιορτή

Το μήνυμα της τέχνης και του πολιτισμού και το σμίξιμο της κοινότητας στέλνει η Ρεματιά στις γειτονιές της πόλης με την έναρξη των εκδηλώσεων εκτός θεάτρου, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022, σε δρόμους, πάρκα και πλατείες σε όλες τις γωνιές του Χαλανδρίου.

Πλημμυρισμένο από χαρούμενες φωνές και γελαστά πρόσωπα παιδιών και ενηλίκων, ήταν το πάρκο ΦΟΤ (Ιωαννίνων και Τυμφρηστού) το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου, φιλοξενώντας Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου με δώδεκα παραστάσεις κατά τη διάρκεια ολόκληρου του διημέρου.

Από τις 3.30 το μεσημέρι του Σαββάτου και από τις 11.30 το πρωί της Κυριακής το πάρκο άρχιζε να γεμίζει με κόσμο για να μην αδειάσει καθόλου μέχρι αργά το βράδυ και των δύο ημερών. Παραστάσεις κουκλοθέατρου, θεάτρου σκιών, χοροί, τραγούδια και παιχνίδια κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού όλων των ηλικιών σκορπίζοντας την ελπίδα της ζωηρής ανθρώπινης παρουσία στο αστικό τοπίο.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι «εκτός από μία μεγάλη γιορτή για την τέχνη και τον πολιτισμό που ξεπερνά φέτος τα όρια του θεάτρου της Ρεματιάς, η αυθόρμητη πολυπληθής προσέλευση του κοινού στο πάρκο, μας συνδέει ξανά με την πόλη μας και τους ανθρώπους της, θυμίζοντάς μας συναντήσεις της κοινότητας στον δημόσιο χώρο που είχαμε ξεχάσει όχι μόνο τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας αλλά και ακόμη παλιότερα με την αυξανόμενη αποξένωση από το κοινωνικό περιβάλλον των πόλεων»

Ακόμη, η δημοτική αρχή αναφέρει: «Αυτή την αντικατάσταση της παλιάς με τη νέα εικόνα, ο Δήμος Χαλανδρίου φιλοδοξεί να πραγματώσει μονιμότερα με το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 στις Γειτονιές της πόλης, που συνεχίζεται με παραστατικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια όλου του μήνα, ενώ από τις 17 Ιουνίου ξεκίνησαν και εικαστικά δρώμενα με τη φιλοξενία των φωτογραφικών έργων εφήβων στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου που θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Ιουλίου. Το τοπίο συμπληρώνουν και οι μουσικές της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου που ξεκίνησαν επίσης στις γειτονιές από το Σαββατοκύριακο».

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις στις γειτονιές της πόλης με ώρα έναρξης στις 20.30 είναι οι ακόλουθες:

Τετάρτη 22/6

  • Καραγκιόζης, Τάσος Δορμούσογλου – Πάρκο Ηρακλείτου και Αγράμπελης, Πάτημα.

Παρασκευή 24/6

  • Ρεμπέτικο συγκρότημα «Γιαρές» – Αθλητικό κέντρο «Μ. Παπαδάκης, Κάτω Χαλάνδρι. Λύκειο των Ελληνίδων, «Χορεύουμε τον Κλήδονα» – Κεντρική πλατεία Χαλανδρίου .

Σάββατο 25/6

  • Γιώργος Περού, «Πλατείες γεμάτες τραγούδια» – Κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.

Κυριακή 26/6

  • «Αραχώβης 41», Μουσικές και στίχοι των Ν. Άσιμου, Π. Σιδηρόπουλου, Κ. Γώγου – Κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.

Δευτέρα 27/6

  • «Εγώ είμαι προσφυγάκι», Καραγκιόζης, Άθως Δανέλλης και Ρεμπέτικο Τρίο – Πάρκο Συνοικισμού .

Τρίτη 28/6

  • Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο Χαλάνδρι, οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους στον κινηματογράφο «Αθηνά» – Σολωμού 18.

Τετάρτη 29/6

  • Εργαστήρι κουκλοθεάτρου / Μουσική – Πάρκο Ιθώμης, Κάτω Χαλάνδρι

Σάββατο 2/7 – Τρίτη 5/7

  • «Burnin», ομαδική εικαστική έκθεση και καλλιτεχνικές δράσεις – Σε πάρκα, αυλές, δρόμους του Συνοικισμού και στον κινηματογράφο «Αθηνά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet