Συναυλία Art Rock στο Θέατρο Ρεματιάς
Πολιτισμός

Συναυλία Art Rock στο Θέατρο Ρεματιάς

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά σε ρυθμούς art rock φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 – «Νύχτες Αλληλεγγύης» την Παρασκευή 29 Ιουλίου. Η τετραμελής μπάντα Methexis του Νικήτα Κίσσονα παρουσιάζει μια συναυλία με έντονη την ερμηνευτική – θεατρική απόδοση της μουσικής, αλλά και εικαστικά στοιχεία.

Το art rock είναι μια προοδευτική (progressive) μορφή της rock αισθητικής με έντονες επιρροές από την πειραματική και avant garde σκηνή στην τέχνη εν συνόλω. Χαρακτηριστικό της progressive rock είναι ότι ενώνει διαφορετικά είδη μουσικής υπό τη rock αισθητική.

Η Ελλάδα έχει μικρή παράδοση σε αυτό το είδος, αλλά τελευταία πολύ αξιόλογα σχήματα παρουσιάζουν έργα που αναγνωρίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Νικήτας Κίσσονας, που υπήρξε μέλος σε δύο από αυτά (Verbal Delirium και Yianneis), με την ίδρυση των Methexis φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια πλευρά της rock την οποία το κοινό στην Ελλάδα δεν έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει.

Στην παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στη Ρεματιά Χαλανδρίου θα συμμετέχει, ανοίγοντας τη συναυλία, και ο Βολιώτης καλλιτέχνης Σπύρος Χαρμάνης.

Συντελεστές παράστασης

Τα μέλη της τετραμελούς μπάντας Methexis είναι:
Κιθάρα, φωνή: Νικήτας Κίσσονας
Πλήκτρα: Χάρης Μπότσης
Κρουστά: Θοδωρής Χριστοδούλου
Μπάσο: Mampre Kasardjian
Ήχος: Κώστας Δασκαλάκης
Φιλική Συμμετοχή: Σπύρος Χαρμάνης

Ώρα έναρξης: 21:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στο Θέατρο Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet