Η μαγεία των Χριστουγέννων στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μ. Βασιλόπουλος»
Πολιτισμός

Η μαγεία των Χριστουγέννων στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Μ. Βασιλόπουλος»

Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος» του Δήμου Χαλανδρίου γιόρτασε τον ερχομό των Χριστουγέννων με τους μικρούς της φίλους την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015.

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο μερικά λεπτά για να λερωθούν τα χέρια, να φανούν τα χαμόγελα και ν΄ ακουστούν δυνατές φωνούλες. Η γιορτή άρχισε.

Με τη συμμετοχή των παιδιών στο διήμερο εικαστικό πρόγραμμα διαμορφώθηκαν τρεις ομάδες. Χεράκια από 13 μηνών έως 2 ετών έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με δαχτυλομπογιές και χριστουγεννιάτικο δένδρο με θήκες γλυκών. Αγόρια και κορίτσια από 5 ετών έως 10 ετών χρωμάτισαν ανακυκλώσιμα αντικείμενα αλλά και φυσικά υλικά (κουκουνάρια, χαρούπια, κλαδιά κ. ά.). Σε αυτό το τραπέζι περίσσευε η φαντασία και η καλή συνεργασία. Η ευχάριστη έκπληξη ήρθε με τη συμμετοχή των μαμάδων. Με τη βοήθεια της κας Αγορής Ρίζου οι μαμάδες απασχολήθηκαν δημιουργικά. Με την τεχνική του ντεκουπάζ μεταμόρφωσαν ένα φύλλο μανόλιας σε ένα ξεχωριστό γούρι για τη νέα χρονιά.

Ζωηρά ξεκίνησε η γιορτή και τη δεύτερη μέρα με τη δράση «Φτιάχνω και φορώ κάτι μαγικό… είμαστε ομάδα». Το βραχιόλι της Παιδικής Βιβλιοθήκης, που ενώνει μικρούς και μεγάλους, έχει ζωηρά χρώματα ατελείωτους κόμπους και στο κέντρο το 2016. Οι μικροί φίλοι της Βιβλιοθήκης έφτιαξαν το «μάτι του Χριστού». Σε δυο ενωμένα ξυλάκια έπλεξαν χρωματιστό μαλλί, δίνοντας ένα απίθανο αποτέλεσμα. Μια γλυκιά ανάμνηση για τους εργαζόμενους είναι το στεφάνι που έφτιαξαν οι μικροί μας φίλοι για την Παιδική Βιβλιοθήκη.

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 12:00 και την Τρίτη Δεκεμβρίου στις 11:00 αποχαιρετά το 2015 αλλά υποδέχεται τον καινούργιο χρόνο με πολύ παιχνίδι και προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας και περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Σημαντική στη γιορτή της 23ης και 24ης Δεκεμβρίου ήταν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η προσφορά των: Χαντρομάνια, ο Δρόμος του Τσαγιού και του ζαχαροπλαστείου Γκέκας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet