«Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» στο Χαλάνδρι
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

«Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» στο Χαλάνδρι

Από την Τετάρτη 20 έως την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 ο Πολυπολιτισμικός Θίασος Anasa βρίσκεται στο Χαλάνδρι για να υλοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να παρουσιάσει παράσταση με τίτλο  ανοιχτή για το κοινό στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, στις 17:30, μαζί με μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολείου (Βριλησσίων 2, Χαλάνδρι).

Πρόγραμμα:

 • Καλωσόρισμα από την κα Ευγενία Μπαζάνη, διευθύντρια του σχολείου
 • Χαιρετισμός από τον κ. Μιχάλη Αφολάνιο, συντονιστή του προγράμματος και του Πολιτιστικού Κέντρου ANASA.
 • Θεατρική παράσταση «Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα».

Τα εργαστήρια και οι πρόβες των μαθητών/τριών για την παράσταση της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2016 θα λάβουν χώρα από τις 20 έως τις 22 Ιανουαρίου σε συνεργασία με τις δασκάλες της Γ΄ τάξης Τζαδήμα Θεοδοσία, Μουρατίδου Βηθλεέμ και Ζυμαρίτου Μαρία και την εκπαιδευτικό της θεατρικής αγωγής Μποέμη Νάγια.

Η παράσταση αυτή αποτελεί θεατρική διαδραστική υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες «Ειρήνη» – Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα. Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι, το οποίο, βλέποντας τις φλόγες να πέφτουν από τον ουρανό, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη περνώντας από το χωριό, το δάσος, τη χώρα των Πετροφάγων, τη χώρα με τις Μεταξωτές Ουρές, τη χώρα των Μουτζουρωμένων Κορακιών, τη χώρα των Αχόρταγων, τις παράγκες των φτωχών ανθρώπων. Τελικά η μικρή Ειρήνη βρίσκει προστασία, αγάπη και ζεστασιά στο πιο απίθανο μέρος.

Το έργο «Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» που υλοποιεί το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών Anasa χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Όλοι οι σταθμοί του Καραβανιού Χωρίς Σύνορα:

 • 9-11 Νοεμβρίου 2015: Αθήνα
 • 18-20 Νοεμβρίου 2015: Αθήνα
 • 30 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου 2015: Χίος
 • 9-11 Δεκεμβρίου 2015: Κως
 • 16-18 Δεκεμβρίου 2015: Σάμος
 • 13-15 Ιανουαρίου 2016: Ρόδος
 • 20-22 Ιανουαρίου 2016: Χαλάνδρι
 • 27-29 Ιανουαρίου 2016: Έβρος

Επικοινωνία: Μιχάλης Αφολάνιο, συντονιστής του έργου και του Πολιτιστικού Κέντρου ANASA, e-mail: [email protected], τηλέφωνο: 6932 382313.

Το πολιτιστικό Κέντρο Anasa είναι μια Μη Κερδοσκοπική και Μη-Κυβερνητική Οργάνωση που εργάζεται για την εξάλειψη του ρατσισμού, του αποκλεισμού και των διακρίσεων, την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας και του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των λαών, και την ενδυνάμωση και ένταξη, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, των νέων Αφρικανικής κυρίως καταγωγής που είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είτε ήρθαν ως πρόσφυγες ή μετανάστες.

Η λέξη «anasa» στα σουαχίλι σημαίνει «χαρά της ζωής», κι αυτή τη χαρά της ζωής προσφέρει το Πολιτιστικό Κέντρο Anasa από το 2010 προωθώντας τις αφρικάνικες τέχνες (μουσική, χορός, τραγούδι, λογοτεχνία, αφήγηση, θέατρο, ζωγραφική και γαστρονομία) και υλοποιώντας παιδαγωγικά προγράμματα και δράσεις αλληλεγγύης.

Πληροφορίες για την Anasa

Διεύθυνση: Πλαταιών και Σφακτηρίας 24, Κεραμεικός, Τηλέφωνο: 6932 382313, E-mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.anasa.org.gr Σελίδα Facebook: www.facebook.com/anasaculturalcenter.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet