«Our Festival 3» στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

«Our Festival 3» στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – «Νύχτες Αλληλεγγύης» παρουσιάζει το «Our Festival 3». Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Χαλανδρίου εντάσσει στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ από τις 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, ένα μικρότερο φεστιβάλ, εκφράζοντας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του «εμπράκτως την επιλογή του να υποστηρίζει νέα καλλιτεχνικά σχήματα, τα οποία εκτός από την πρωτότυπη καλλιτεχνική τους δημιουργία αναπτύσσουν και έντονη κοινωνική δράση στο πλευρό ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού».

Το «Our Festival 3» είναι μια συνάντηση 111 αλληλέγγυων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών, που θα παρουσιάσουν μέσα σε οχτώ μέρες συνολικά 27 καλλιτεχνικές δράσεις. Κατά τη διάρκειά του θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε θέατρο, χορό, μουσική, προβολές, performance, παραστάσεις για παιδιά και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

Η Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού «Εμείς» που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης αναφέρει:

«Το Our Festival γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 για να επιβεβαιώσει τη δύναμη της αλληλεγγύης στην τέχνη. Έτσι, σε μία τετραήμερη γιορτή ελεύθερης έκφρασης, 45 καλλιτέχνες του θεάτρου συναντηθήκαμε με 1.500 θεατές στο Θέατρο της Ρεματιάς. Σε ένα θέατρο που οφείλει την ύπαρξή του στην αλληλεγγύη. Το 2016, η παρέα μας μεγάλωσε. 77 καλλιτέχνες συγκατοικήσαμε στη Ρεματιά για πέντε ημέρες, παρουσιάζοντας 17 συνολικά δράσεις σε 2.500 θεατές. Φέτος η έννοια “Εμείς” αποκτάει την πραγματική της διάσταση, μέσα από την πιο δυναμική συνάντηση αλληλέγγυων καλλιτεχνών στο Our Festival 3. Τέσσερα χέρια είναι πάντα καλύτερα από δύο, οκτώ καλύτερα από τέσσερα, δεκαέξι καλύτερα από οκτώ… κι επειδή αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα, ελάτε στη Ρεματιά για να δείτε από κοντά τι εννοούμε».

Όλες οι παραστάσεις με λόγο συνοδεύονται από διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα ή ελληνικούς SDH υπέρτιτλους.

Συντελεστές:

  • Διοργάνωση: «Εμείς» – Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου.
  • Οργανωτική ομάδα: Συμμετέχοντες καλλιτέχνες στα Our Festival 1, 2 & 3.
  • Επιμέλεια φωτισμών: Κώστας Μπεθάνης
  • Κατασκευή σκηνικού χώρου: «Ροκάνι»
  • Trailer: FLP Athens
  • Γραφιστική επιμέλεια: Πάνος Κασιάρης
  • Προσβασιμότητα για Κ(κ)ωφούς/ες και βαρήκοους/ες: www.liminal.eu

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς (πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολυδροσο Χαλανδρίου) υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Η ώρα έναρξης ποικίλλει ανάλογα με την εκδήλωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να συνεισφέρουν τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά είδη και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλανδρίου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet