Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ToNoWaste» συμμετέχει ο Δήμος Χαλανδρίου
Χαλάνδρι

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ToNoWaste» συμμετέχει ο Δήμος Χαλανδρίου

Ο Δήμος Χαλανδρίου επιλέχθηκε να συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ToNoWaste» του HORIZON 2020, το οποίο αφορά σε καινοτόμες δράσεις για την πρόληψη στη σπατάλη τροφίμων, θέμα κρίσιμο στην πολιτική ατζέντα της Ε.Ε., δεδομένων των πολύ σημαντικών οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνεπάγεται η σπατάλη τροφίμων κατά την παραγωγή, τη μεταποίηση και φυσικά την κατανάλωσή τους.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, βασικός στόχος του προγράμματος είναι να «συμπορευτεί» η πρόληψη στη σπατάλη τροφίμων με τη βιωσιμότητα της διαχείρισης τροφίμων, αποβλέποντας στη «λήψη καλύτερων αποφάσεων» από καταναλωτές, κερδοσκοπικούς και μη οργανισμούς και φορείς χάραξης πολιτικής. Κύριοι παράγοντες στην υλοποίηση του είναι ο προσδιορισμός του ρόλου του καθενός που παίρνει σχετικές αποφάσεις, όπως επίσης το χρονοδιάγραμμα και η κλίμακα εφαρμογής της κάθε απόφασης.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι «ο Δήμος Χαλανδρίου, που είναι ο μοναδικός από την Ελλάδα που συμμετέχει στο πρόγραμμα, στοχεύει στην ανάπτυξη και υλοποίηση μίας σειράς καινοτόμων δράσεων στην κατεύθυνση της ολιστικής προσέγγισης της πρόληψης της σπατάλης τροφίμων στον αστικό χώρο, σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις». Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, για το Χαλάνδρι, είναι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών και καθηγητής του ΕΜΠ Γεράσιμος Λυμπεράτος.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet