Για άλλη μια φορά… σκόραρε η βία
Αθλητισμός

Για άλλη μια φορά… σκόραρε η βία

Πολλά χρόνια πίσω γύρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο στον αγώνα-ντροπή της Τετάρτης 16 Απριλίου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι ανεγκέφαλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ που πέταξαν ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού δεν σταμάτησαν εκεί. Συνέχισαν με πέτρες κατά του πούλμαν της αποστολής των ερυθρολεύκων, βροχή από καπνογόνα λίγο πριν τη σέντρα και ξύλο κατά την αποχώρηση των παιχτών μετά το σφύριγμα της λήξης.

Φυσικά και οι εξίσου ανεγκέφαλοι χούλιγκανς του Ολυμπιακού δεν άφησαν τα επεισόδια χωρίς απάντηση. Άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα ακριβώς δίπλα από το μαγαζί του αμυντικού του ΠΑΟΚ, Γιώργου Τζαβέλλα στον Βύρωνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρότατες υλικές ζημιές. Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος από τους υπαλλήλους που εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα στο μαγαζί, όπως και η μητέρα του διεθνή ποδοσφαιριστή.

O πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 17 Απριλίου στο «Ελ. Βενιζέλος» και υποδέχτηκε την αποστολή της ομάδας. Ο κ. Β. Μαρινάκης ζήτησε συγνώμη από τους παίκτες για τις ρατσιστικές επιθέσεις, υποστήριξε ότι δεν μπορούσαν να υπάρξουν απαιτήσεις σε έναν χώρο που ήταν σαν ζούγκλα και όχι γήπεδο και πρόσθεσε πως όλα αυτά δεν ακουμπούν τον δυνατό και ενωμένο Ολυμπιακό.

Ειδικά το θέμα των ρατσιστικών επιθέσεων (έπεσαν μέχρι και μπανάνες στον αγωνιστικό χώρο) είναι πολύ σοβαρό καθώς εκθέτει την χώρα στο εξωτερικό. Οι ξένοι παίκτες και των δύο ομάδων ήταν σοκαρισμένοι από όσα έβλεπαν τα μάτια τους και κάποιοι δήλωναν αηδιασμένοι με το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Το ερώτημα είναι εως πότε θα ανεχόμαστε αυτό το χάλι ως χώρα; Από την κυβέρνηση και τους παράγοντες του ποδοσφαίρου μέχρι τους παίκτες, τους δημοσιογράφους και τον τελευταίο φίλαθλο (ο καθένας με το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί) πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε πως αυτό δεν είναι Αθλητισμός.

Έπιασαν τον… ψαρά

Αντιμέτωπα με την κατηγορία της συμμετοχής -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- στα επεισόδια του αγώνα της Τετάρτης 16 Απριλίου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα βρεθούν επτά συνολικά άτομα.

Τόσες ήταν οι συλλήψεις που έκαναν οι αστυνομικές αρχές, κατά την επέμβασή τους πριν την έναρξη και μετά τη λήξη του αγώνα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, δε, φέρεται να είναι και ο υπεύθυνος για την τοποθέτηση ψαριών στον πάγκο των φιλοξενούμενων, γεγονός που προκάλεσε εκτεταμένες διαβουλεύσεις και τελικά την καθυστέρηση της σέντρας για 75 περίπου λεπτά.

Τι έγινε στον αγώνα

Έληξε! Με… ξύλο στη φυσούνα με οπαδούς τους ΠΑΟΚ και ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ματς – φωτιά στην Τούμπα με τελικό νικητή τον ΠΑΟΚ επί του υπερόπτη Ολυμπιακού με 1-0. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης περνάει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Το ματς, τα είχε όλα. Από καπνογόνα και πολλές διακοπές, μέχρι αποβολές παικτών και πάμπολλες κίτρινες κάρτες. Η όλη ατμόσφαιρα, κάθε άλλο παρά σε αθλητικό γεγονός παρέπεμπε, αφού το ματς ξεκίνησε λόγω επισοδείων με 75 λεπτά καθυστέρηση και αφού στο μεταξύ, «φίλαθλοι» έκαψαν τον πάγκο του Ολυμπιακού και πέταξαν στον Μίτσελ και στους παίκτες ψάρια.

Έντονες ήδη οι διαμαρτυρίες των Πειραιωτών και χαρακτηριστικός ο τίτλος, με τη λήξη του αγώνα, του site gavros.gr: «Νίκησε η αλητεία!»

Η εξέλιξη του αγώνα

90+12΄ Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με τον Κίτσιου να σώζει πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Μαρκάνο.
90+11΄ Κίτρινη στον Γλύκο για καθυστέρηση.
90+10΄ Μπερδεύεται ο Μασάντο και χάνει μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.
90+6΄ Διακοπή στο ματς, ο Μίτσελ έφυγε για τα αποδυτήρια διαμαρτυρόμενος.
90′+5΄ Κόκκινη κάρτα στον Νάτχο.
90+3΄ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Κίτσιου στη θέση του Σαλπιγγίδη.
90+3΄ Κίτρινη κάρτα στον Αθανασιάδη, που θα χάσει τον τελικό, σε περίπτωση που προκριθεί ο ΠΑΟΚ.
Εννιά λεπτά οι καθυστερήσεις…
89΄ Κόκκινη κάρτα στον Μανιάτη και στον Κατσουράνη που… τσαμπουκαλεύτηκε από τον πάγκο.
83΄ Τελευταία αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Σάμαρης στη θέση του Μπονγκ.
76΄ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Λίνο στη θέση του Τζαβέλλα.
71΄ Δύο αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Μασάντο και Σαβιόλα στον αγώνα. Εκτός οι Σαλίνο και Φουστέρ.
67΄ Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Λάζαρ στη θέση του Κατσουράνη.
56΄ Παραμένει το 1-0. Ο διαιτητής, μοιράζει κίτρινες κάρτες.
47΄ Γκολ με τον Αθανασιάδη με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου… Γέμισμα του Τζαβέλλα, ο Αθανασιάδης -με κεφαλιά- άνοιξε το σκορ.
45΄ Λήξη α΄ ημιχρόνου 0-0
35΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Στοχ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μέγιερι.
21:41 Χωρίς μεγάλη φάση το παιχνίδι. Μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία.
Με 75 λεπτά καθυστέρηση, στις 21:15 άρχισε το μεγάλο ματς ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet