Μαρία Σάκκαρη: Εχασε από την Κρεϊτσίκοβα – Βρέθηκε μια ανάσα από τον τελικό του Ρολάν Γκαρός
Η Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός (Πηγή: Associated Press)
Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη: Εχασε από την Κρεϊτσίκοβα – Βρέθηκε μια ανάσα από τον τελικό του Ρολάν Γκαρός

Η Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε στον ημιτελικό του Roland Garros από την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα με 2-1, παρ’ όλο που είχε σημαντικό προβάδισμα και στα τρία σετ.

Η Μαρία προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο σετ και στο τρίτο σετ (ενώ στο δεύτερο που κατέκτησε είδε το 4-0 να γίνεται 4-3), αλλά δεν «σκότωσε» την αντίπαλ;o της, που βρήκε τα ψυχικά αποθέματα κι έκανε δύο μεγάλες επιστροφές για να πάρει τη νίκη και την πρόκριση.

Το ματς

Οι δύο παίκτριες δεν μπήκαν καλά στον αγώνα, καθώς έκαναν αρκετά λάθη και άργησαν να βρουν τα πατήματά τους. Η Τσέχα ήταν αυτή που το εκμεταλλεύτηκε και πήρε στις λεπτομέρειες το πρώτο σετ (7-5) και μαζί το ψυχολογικό προβάδισμα στον ημιτελικό.

Η Σάκκαρη όμως βρήκε τις απαντήσεις που έψαχνε και σε ακόμα ένα σετ που «έσπασαν καρδιές» κατάφερε να φέρει στα ίσια το ματς. Συγκεκριμένα, επικράτησε με 6-4 και έκανε το 1-1, έχοντας εξαιρετικά χτυπήματα.

Αποφασισμένη να το… καθαρίσει μπήκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και στο τρίτο «χρυσό» σετ, παίρνοντας προβάδισμα με 1-3, 2-4 και 3-5 στη συνέχεια, όμως η Κρεϊτσίκοβα αποδείχθηκε πολύ… σκληρή για να πεθάνει, ισοφαρίζοντας σε 5-5 στο κρίσιμο σημείο.

Το ματς πήγε στο 6-6, με την Τσέχα να παίρνει ξανά το προβάδισμα με 7-6, τη Σάκκαρη να απαντάει σε τρία κομβικά σημεία του σετ και να ισοφαρίζει ξανά έχοντας ψυχολογικά αποθέματα.

Αλλά και πάλι η Κρεϊτσίκοβα πήρε το προβάδισμα με 8-7. Η Σάκκαρη το πάλεψε, γύρισε από δύσκολες καταστάσεις, αλλά η Τσέχα στα σημεία πήρε και το σετ, έκανε το 9-7 και θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet