Έπεσε «μαύρο» στο Mega
Κοινωνία

Έπεσε «μαύρο» στο Mega

Ο επίλογος στο δαιδαλώδες σενάριο του Mega γράφτηκε. Το κανάλι που δημιούργησε τάσεις στην ελληνική τηλεόραση, ανέδειξε τηλεαστέρες, λατρεύτηκε για τις ελληνικές του σειρές και αποδείχθηκε χρυσορυχείο, πλέον δεν είναι στον αέρα.

Γύρω στις 2:08 τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018, το σήμα έπεσε, έπειτα από εντολή που έχει δώσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στη Digea. Το τέλος είχε γραφτεί, φυσικά, εδώ και αρκετό καιρό καθώς κανείς από τους μεγαλομετόχους (Βαγγέλης Μαρινάκης, Ιβάν Σαββίδης, Γιάννης Βαρδινογιάννης) δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας γενικού περιεχομένου που να αφορά στο Mega, μέσω του περιβόητου διαγωνισμού.

Ο Νίκος Παππάς είχε ξεκαθαρίσει την κατάσταση, αναφέροντας ρητά ότι «σύμφωνα με το νόμο, μετά την καταβολή της πρώτης δόσης για τις νέες άδειες, το ΕΣΡ οφείλει να ρίξει μαύρο σε όσους δεν έχουν αδειοδοτηθεί». Μάλιστα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης προκάλεσε αίσθηση με την κίνησή του να διεκδικήσει την έκτη άδεια, ενώ λίγο διάστημα πριν δεν έκανε το ίδιο ώστε να δώσει ζωή και λύση στο πρόβλημα του Mega.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Από τη στιγμή που το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές του σταθμού και των εργαζομένων, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ με την οποία διατάχθηκε ο τερματισμός της λειτουργίας του, το «λουκέτο» στο σταθμό ήταν μονόδρομος.

Ακόμη να αναφερθεί ότι οι πιστώτριες τράπεζες έχουν καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση για την υπαγωγή του Mega σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με τη δικάσιμο να έχει οριστεί για τις 30 Οκτωβρίου. Αν γίνει δεκτή, ο ειδικός διαχειριστής θα αποτιμήσει ποια «κομμάτια» του καναλιού θα πωληθούν και θα ελέγξει τα χρέη που υπάρχουν προς τρίτους.

Τα περιουσιακά στοιχεία, λοιπόν, του Mega μετατρέπονται σε θήραμα για τους καναλάρχες της τηλεοπτικής αγοράς, με την ταινιοθήκη του σταθμού να φαίνεται ότι ενδιαφέρει τους περισσότερους από τους «κυνηγούς» των media.

Το επόμενο διάστημα το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί εκεί, αλλά και στις κινήσεις των έξι παικτών του τηλεοπτικού τοπίου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet