Αθώοι και με τη… βούλα του Αρείου Πάγου οι “αφεντάδες” της Μανωλάδας
Κοινωνία

Αθώοι και με τη… βούλα του Αρείου Πάγου οι “αφεντάδες” της Μανωλάδας

Δε θα ξανακαθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι αθωωθέντες για την εμπορία ανθρώπων στην υπόθεση της Νέας Μανωλάδας, καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Παρασκευαΐδης κρίνει ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση στην αθωωτική απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει ότι η απόφαση του δικαστηρίου έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ενώ υπάρχει και ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας από την πλευρά των δικαστών.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας αντίγραφο της επίμαχης απόφασης, προκειμένου να κριθεί εάν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση.

Η απόφαση

Από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της αιματηρής επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι για το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος.

Το ΜΟΔ της Πάτρας επέβαλε ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και επτά χρόνων αντίστοιχα στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι, δίνοντας σε δύο από αυτούς αναστολή στην έφεση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet