Αισιόδοξος ο Αθ. Εξαδάκτυλος: Θα κάνουμε κανονικό Πάσχα
Eurokinissi.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αισιόδοξος ο Αθ. Εξαδάκτυλος: Θα κάνουμε κανονικό Πάσχα

Στην εκτίμηση ότι το φετινό Πάσχα θα εορταστεί κανονικά, χωρίς αυστηρά μέτρα λόγω κορωνοϊού, προχώρησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μάλιστα, φάνηκε αισιόδοξος και για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στα μέσα Μαρτίου, όμως παρουσιάστηκε πιο επιφυλακτικός αναφορικά με το άνοιγμα στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο Πάσχα, εξήγησε ότι από τις 11 Φεβρουαρίου θεωρεί ότι θα εορταστεί κανονικά και πως η εκτίμησή του αυτή πηγάζει από το γεγονός ότι σε αυτό το τρίτο κύμα δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση, οι αρχές κινήθηκαν γρήγορα «γιατί και ο ιός κινείται γρήγορα». Επεσήμανε ότι σε αυτό το τρίτο κύμα της πανδημίας, η πίεση στο Σύστημα Υγείας είναι ηπιότερη σε σύγκριση με το δεύτερο κύμα, χάρη στην προσπάθεια όλων και ενώ όλοι ανέμεναν ότι λόγω των μεταλλάξεων το ΕΣΥ θα «ζοριστεί» περισσότερο.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα δραστηριοτήτων τόνισε πως θα συζητηθεί όταν ξεκινήσει να αντιστρέφεται τάση, που αυτή τη στιγμή είναι είτε ήπια ανοδική, είτε στάσιμη. Ειδικά για το λιανεμπόριο εξήγησε ότι η ανησυχία των ειδικών δεν αφορά το εσωτερικό των καταστημάτων, όπου ισχύουν οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας, αλλά οι εικόνες συνωστισμού που μπορεί να επικρατήσουν στην αγορά, με λαοθάλασσα σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους τις ώρες αιχμής.

«Αν μπορέσουμε να παρακαμφθεί αυτό, δεν θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ. Για τα σχολεία τόνισε ότι το ζήτημα είναι πολύπλοκο, καθώς υπάρχει αναγκαστική μετακίνηση μεγάλου αριθμού ανθρώπων δύο φορές την ημέρα, αλλά και πολύωρη συνύπαρξη σε μικρό χώρο, συνεπώς τα επιδημιολογικά δεδομένα θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερα για να ληφθούν αποφάσεις.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet