Αντιδράσεις για τη μετακίνηση των 1.000 προσφύγων από τη Μόρια στη Νέα Καβάλα
Κοινωνία

Αντιδράσεις για τη μετακίνηση των 1.000 προσφύγων από τη Μόρια στη Νέα Καβάλα

Ότι είναι αδύνατον το camp στη Νέα Καβάλα να φιλοξενήσει τους 1.000 πρόσφυγες που μεταφέρονται σήμερα από τη Λέσβο τονίζει ο δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης.

Οι υποδομές του camp της Νέας Καβάλας, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι ελλιπείς και ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Μιλώντας στο voria.gr, ο κ. Σιωνίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι η περιοχή θα ξεμείνει από νερό, καθώς ο αγωγός που τροφοδοτεί τον οικισμό της Νέας Καβάλας είναι μικρός και μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις ανάγκες των 150-200 κατοίκων.

«Ζητάμε από την πολιτεία την άμεση μεταφορά νερού στο σημείο. Επίσης, ο όγκος των απορριμμάτων θα αυξηθεί πάρα πολύ. Ο Δήμος δεν προλαβαίνει με τον στόλο που έχει να ανταποκριθεί. Κατ’ επέκταση ζητάμε από το κράτος να ενισχύσει την υπηρεσία καθαριότητας με δύο απορριμματοφόρα» υποστήριξε ο κ. Σιωνίδης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του πρώην δημάρχου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Παιονίας, Χρήστου Γκουντενούδη, ο οποίος επιβεβαιώνει το έντονο πρόβλημα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή.

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί δεν υπάρχουν υποδομές. Υπάρχουν φόβοι ότι θα υπάρξει πρόβλημα με την ύδρευση και τη δημόσια υγεία. Οι κάτοικοι είναι στα όριά τους με τα επεισόδια και τις κλοπές. Κλείνουν κτηνοτροφικές ομάδες γιατί κλέβουν αρνιά και κοτόπουλα» αναφέρει στη Voria.gr ο πρώην δήμαρχος. «Στον αστικό ιστό είναι ελεγχόμενοι. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα υπάρχει στη Νέα Καβάλα. Υπάρχουν πάνω από 30 εθνικότητες. Πολλοί περπατούν απόσταση 3χλμ. από το camp μέχρι το Πολύκαστρο, εκθέτοντας τους εαυτούς σου σε άμεσο κίνδυνο», αναφέρει.

Διαβεβαιώσεις για 20ήμερη παραμονή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι αιτούντες άσυλο θα εγκατασταθούν προσωρινά στη Νέα Καβάλα και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε νέα δομή, της οποίας η κατασκευή ολοκληρώνεται.

«Για το διάστημα της παραμονής τους στη Νέα Καβάλα, οι όποιες επιβαρύνσεις στην τοπική κοινωνία σε θέματα καθαριότητας, παροχής υπηρεσιών υγείας και νερού θα αντιμετωπιστούν άμεσα» υπογραμμίζει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ήδη, έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο φιλοξενίας πρόσθετες σκηνές και χημικές τουαλέτες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Πηγή: voria.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet