Απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στην επέτειο Γρηγορόπουλου: 181 προσαγωγές, 30 συλλήψεις
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στην επέτειο Γρηγορόπουλου: 181 προσαγωγές, 30 συλλήψεις

Σε 181 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 30 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών για την επέτειο από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας και σήμερα οδηγούνται στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές. Οι προσαγωγές και συλλήψεις επιμερίζονται ως εξής:

  • στην Αττική προσήχθησαν 66 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 13,
  • στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 52, από τα οποία συνελήφθησαν 15,
  • στον Βόλο προσήχθησαν 25 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 2,
  • στην Κρήτη προσήχθησαν 15 άτομα, στο Αγρίνιο 12 και στην Ρόδο 11.

Όπως επισημαίνει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., «το εύρος των προσαγωγών και των συλλήψεων αναδεικνύει τη βούληση και την αποφασιστική στάση της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε όσους επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις χθεσινές εκδηλώσεις με βίαιες ενέργειες και συμπεριφορές. Εφαρμόστηκε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, με νέους, επικαιροποιημένους κανόνες και τακτικές επιχειρησιακής ανταπόκρισης και εμπλοκής, που είχαν ως αποτέλεσμα να διασφαλιστεί πλήρως το δικαίωμα των πολιτών να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, αλλά και η προστασία τους από έκνομες ενέργειες». 

Από την Κατεχάκη σημειώνουν ακόμα ότι «όσοι εκδήλωσαν πρόθεση ή συμμετείχαν σε επεισόδια απομονώθηκαν έγκαιρα από τον κύριο όγκο και τη διάταξη των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών και περιορίστηκε σημαντικά το πεδίο και η εμβέλεια της δράσης τους. Η συνολική επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις κλήθηκαν να διαχειριστούν εξαιρετικά βίαιες σε βάρος τους επιθέσεις, με υψηλό επίπεδο διακινδύνευσης της σωματικής τους ακεραιτότητας, εκτιμάται ως ιδιαίτερα ικανοποιητική».

Τέλος, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ότι «οι αστυνομικοί λειτούργησαν με επαγγελματισμό, ενστερνίστηκαν τη φιλοσοφία του νέου επιχειρησιακού μοντέλου για δυναμική και αποτελεσματική παρουσία και δράση της Αστυνομίας και ανταποκρίθηκαν στο πνεύμα των εντολών και των οδηγιών».

Όσον αφορά σε μεμονωμένα περιστατικά επίμεμπτης συμπεριφοράς – όπως αποτυπώνονται σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο – επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από την ηγεσία τους Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet