ΓΣΕΕ: Έναρξη αγωνιστικής περιόδου από… τη ΔΕΘ
Κοινωνία

ΓΣΕΕ: Έναρξη αγωνιστικής περιόδου από… τη ΔΕΘ

«Τα συλλαλητήρια της ΔΕΘ δεν είναι εθιμοτυπικά, αποτελούν κάθε χρονιά την έναρξη μιας νέας αγωνιστικής σεζόν» για τις διεκδικήσεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος) Γιάννης Παναγόπουλος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα την πολιτική της κυβέρνησης αδιέξοδη, αντεργατική, αντιδημοκρατική και αυταρχική.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία, ο κ. Γ. Παναγόπουλος εκτίμησε ότι μπαίνουμε σε μία πολύπλοκη πολιτική πραγματικότητα, που έρχεται να τροφοδοτήσει την οικονομική κρίση. «Θα υπάρξουν νομίζω εξελίξεις, όπου θα δούμε να συμβαίνει το αντίστροφο από ό,τι το 2010, όταν ήταν οι οικονομικές εξελίξεις, που προκάλεσαν πολιτικές ανακατατάξεις» σημείωσε.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι στις 2 Οκτωβρίου πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα κλιμάκιο της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, μαζί με δύο πανεπιστημιακούς νομικούς, ώστε να δρομολογηθεί η προσφυγή στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την πράξη 6 του υπουργικού συμβουλίου, βάσει της οποίας μεταφράστηκαν σε μέτρα οι προβλέψεις του Μνημονίου 2.

«Η απόφαση του Δικαστηρίου θα είναι υποχρεωτικά εκτελεστή από την ελληνική διοίκηση» τόνισε ο κ. Γ. Παναγόπουλος, επισημαίνοντας ότι οι νομικοί είναι αισιόδοξοι για την έκβαση της υπόθεσης καθώς υπάρχουν «καραμπινάτα δεδικασμένα».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), χαρακτηρίζοντάς τον άδικο και πολύ αδιαφανή, ενώ τόνισε ότι επιβάλλεται να δοθεί σε δημόσια συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται το ποσόν που καλείται να πληρώσει κάθε πολίτης.

Πρόσθεσε ότι με βάση αποφάσεις του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Καρλσρούης και γαλλικών δικαστηρίων, η απρόσοδος ιδιοκτησία δεν φορολογείται. «Στο εξωτερικό έχουν βρει λύσεις με συνταγματικές διατάξεις, αλλά στην Ελλάδα μας θέλουν Ευρωπαίους μόνο όταν θέλουνε να είμαστε φορολογικά υποζύγια» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ανέφερε ακόμη ότι το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι πολύ δραστήριο, αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί 40 γενικές απεργίες, όταν σε άλλες χώρες, που υποφέρουν εξίσου από την κρίση, έχουν γίνει μόνο μία ή δύο.

Τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη χαιρέτισε ο πρόεδρος του τοπικού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet