Διαδήλωσαν ενάντια σε πολυνομοσχέδιο-κάμερες εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Διαδήλωσαν ενάντια σε πολυνομοσχέδιο-κάμερες εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές

Ολοκληρώθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/5) στο κέντρο της Αθήνας κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Με κεντρικό σύνθημα «αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ), φοιτητικοί σύλλογοι, καθώς και μαθητές. Ζητούσαν, μεταξύ άλλων, την απόσυρση του νομοσχεδίου και τη μη εφαρμογή της τροπολογίας που επιτρέπει τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες.

«Υπουργείο Παιδείας, κυβέρνηση και μεγάλος αριθμός σχολαρχών κλείνουν τ’ αυτιά στη φωνή των χιλιάδων δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν δυναμικά στις 13 Μαΐου για να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης κι ανοίγουν τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων, αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις παιδαγωγικές αρχές» αναφέρουν μεταξύ άλλων η ΔΟΕ και η ΟΙΕΛΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet