Ελεύθερος με όρους ο οδηγός που σκότωσε εγγόνι και γιαγιά
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ελεύθερος με όρους ο οδηγός που σκότωσε εγγόνι και γιαγιά

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Α.Τ. και της απαγόρευσης οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αφέθηκε ο 28χρονος οδηγός που σκότωσε 67χρονη γιαγιά και το λίγων μηνών εγγονάκι της, στις 25 Αυγούστου στο Αίγιο.

Ο σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είναι ο αποκλειστικά υπαίτιος του δυστυχήματος στις Καμάρες Αιγιαλείας, κατηγορείται με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης (άρθρο 290Α παρ.1 Π.Κ.), στο οποίο απειλείται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, όταν επέρχεται θάνατος, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκαταλείψεως του χώρου του ατυχήματος (άρθρο 43 παρ. 2α-β ΚΟΚ) και της οδηγήσεως υπό την επήρεια αλκοόλ (ά. 42 παρ.7γ ΚΟΚ).

Κατά τη σημερινή απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά, οι συνήγοροί του, Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Σαμέλης, υποστήριξαν ως κύριο επιχείρημα προς αντίκρουση της κύριας κακουργηματικής κατηγορίας ότι στο άρθρο 290Α Π.Κ. υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό, το οποίο η νέα ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθεί να καλύψει, φέρνοντας νέα συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, την οποία έχει ήδη θέσει προς διαβούλευση, όπως έχει ήδη αναρτηθεί επισήμως στη «Διαύγεια».

Σε δήλωσή του, ο κ. Κούγιας σημειώνει ότι «η εντολή που έχουμε λάβει από τον δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον είναι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιτευχθεί εξωδικαστική λύση, η οποία και θα απαλύνει την ταλαιπωρία και τον πόνο κατά το δυνατόν των συγγενών των θυμάτων λόγω της τραγωδίας που τους συνέβη».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet