Εξετάσεις Α΄ Λυκείου: Μετά το… Βατερλώ, η διόρθωση
Κοινωνία

Εξετάσεις Α΄ Λυκείου: Μετά το… Βατερλώ, η διόρθωση

Αλλαγές στη βαθμολόγηση, με άμεση παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, έφερε το… Βατερλώ με την προαγωγή των μαθητών της Α΄ Λυκείου. Προκειμένου να αποφευχθούν μαζικές επανεξετάσεις τον Σεπτέμβριο, ακόμη και το να χάσουν οι μαθητές την τάξη, σύμφωνα με την οδηγία που έστειλε η Ομάδα Υποστήριξης my school του υπουργείου, θα συμψηφίζονται οι βαθμοί στα μαθήματα της Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας εάν ο μαθητής έχει αποτύχει σε κάποιο από αυτά τα μαθήματα.

“Μέχρι τώρα στις Φυσικές Επιστήμες, αν ο μαθητής σε ένα από τα κλαδικά μαθήματα (Φυσική, Χημεία, Βιολογία) είχε βαθμό κάτω από τη βάση, τότε παραπεμπόταν στο μάθημα. Πλέον, αν σε ένα από αυτά τα μαθήματα έχει βαθμό κάτω από τη βάση, αλλά ο βαθμός του μαθήματος Φυσικές Επιστήμες (που προκύπτει από αυτά τα 3 κλαδικά μαθήματα) είναι πάνω από τη βάση, τότε ο μαθητής προάγεται” αναφέρει η σχετική οδηγία.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών, αν και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, αναφέρουν ότι ο αριθμός των μαθητών που μένουν μετεξεταστέοι για τον Σεπτέμβριο είναι αυξημένος ακόμη και κατά 40%. Κατά τους εκπαιδευτικούς, η αύξηση του ποσοστού οφείλεται στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του βαθμού προαγωγής, αλλά και στην Τράπεζα Θεμάτων.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet