Επιτροπές ΕΟΠΠΥ για φάρμακα & εξωσωματική γονιμοποίηση
Κοινωνία

Επιτροπές ΕΟΠΠΥ για φάρμακα & εξωσωματική γονιμοποίηση

Στη συγκρότηση οκτώ επιτροπών οι οποίες θα ασχολούνται με φάρμακα τα οποία είτε δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας είτε αφορούν ειδικές παθήσεις και είναι υψηλού κόστους αλλά και άλλων οκτώ που θα ασχολούνται με θέματα εξωσωματικής γονιμοποίησης, προχωρά ο ΕΟΠΥΥ.

Η απόφαση ελήφθη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ παράλληλα συγκροτούνται ακόμη οκτώ επιτροπές που θα αφορούν στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Οι τελευταίες επιτροπές θα εξετάζουν και θα εγκρίνουν ή θα απορρίπτουν αιτήσεις που αφορούν στην εξωσωματική γονιμοποίηση και την κάλυψη του κόστους της όλης διαδικασίας.

Ειδικότερα, συγκροτούνται αντίστοιχες επιτροπές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα και Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται συνολικά, για 16 επιτροπές που θα απαρτίζονται από 269 τακτικά και 132 αναπληρωματικά μέλη.

Επίσης, με όμοια απόφαση συγκροτούνται τέσσερεις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές και δύο Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές για την παραπομπή σε αυτές θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού της ΔΕΗ Α.Ε., ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και λοιπών ασφαλισμένων στον πρώην ΚΑΠ – ΔΕΗ – δικαιούχων.

Οι Πρωτοβάθμιες Επιτροπές συγκροτούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα και οι Δευτεροβάθμιες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον συγκροτείται στην Αθήνα μία Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή για την παραπομπή σε αυτή θεμάτων υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet