Ηράκλειο: Αεροδιακομιδή βρέφους 36 ημερών στην Αθήνα
ekriti.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ηράκλειο: Αεροδιακομιδή βρέφους 36 ημερών στην Αθήνα

Σε νοσοκομείο της Αθήνας χρειάστηκε να μεταφερθεί ένα βρέφος 36 ημερών από την Κρήτη, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το αγοράκι, το οποίο γεννήθηκε στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο με ένα σπάνιο σύνδρομο και στη συνέχεια εισήχθη για νοσηλεία στη Μονάδα Παίδων του ΠαΓΝΗ, έπρεπε να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Όμως τόσο η διαδικασία της διασωλήνωσης όσο και της μεταφοράς του στην Αθήνα ενείχαν κινδύνους για τη ζωή του. Με τον συντονισμό της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένας Μπορμπουδάκη, και τη συμμετοχή μιας μεγάλης ομάδας γιατρών πολλών ειδικοτήτων, το παιδί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε με ασφάλεια αργά χθες (23/4) το βράδυ στην Αθήνα, με κυβερνητικό αεροσκάφος που έχει διατεθεί για τις αεροδιακομιδές ασθενών.

Να σημειωθεί ότι βρισκόταν σε ετοιμότητα εξειδικευμένη ομάδα γιατρών του νοσοκομείου «Αγία Σοφία», προκειμένου να ταξιδέψει στο Ηράκλειο για τη διαχείριση του δύσκολου περιστατικού, κάτι που τελικώς δεν χρειάστηκε να γίνει.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη δήλωσε: «Είμαι υπερήφανη για τους υγειονομικούς μας και ευγνώμων για την προσπάθειά τους, γιατί έκαναν, ο καθένας από το πόστο του, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να σωθεί η ζωή ενός μικρού παιδιού».

Πηγή: ekriti.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet