Η απολογία της 36χρονης: «Απέκτησα μια αρρωστημένη εμμονή με την Ιωάννα» – Αρνήθηκε να πει πού βρήκε το οξύ
reader.gr
Κοινωνία

Η απολογία της 36χρονης: «Απέκτησα μια αρρωστημένη εμμονή με την Ιωάννα» – Αρνήθηκε να πει πού βρήκε το οξύ

Στη συμπληρωματική απολογία της, η 36χρονη αποδέχτηκε την ενοχή της για το αδίκημα της σωματικής βλάβης, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν αποδέχεται την κατηγορία όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

«Απέκτησα μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της. Τη θεώρησα υπεύθυνη για ένα πολύ προσωπικό ζήτημα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εμένα», υποστήριξε στην ανακρίτρια.

«Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με έκανε να δω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω, ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες. Δεν θα ήθελα να παρερμηνευτεί τίποτα από τα παραπάνω με εικασίες και φανταστικά σενάρια για αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω, αλλά να την πονέσω»

Η κατηγορούμενη υπογράμμισε, παράλληλα, πως με την κίνησή της αυτή δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα:

«Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω, αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και έναν μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου.

»Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν.

»Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης.

»Θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ».

Αρνήθηκε να απαντήσει από πού προμηθεύτηκε το οξύ

Η 36χρονη γυναίκα αρνήθηκε να απαντήσει από πού προμηθεύτηκε το θειικό οξύ, με το οποίο προξένησε τις σοβαρές βλάβες στο θύμα της και ανέλαβε την αποκλειστική ευθύνη για την ανεύρεση και την προμήθειά του.

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι δεν γνώριζε πως θα προκαλούσε τόσο μεγάλη ζημιά, ούτε πως κυκλοφορεί το οξύ και σε πιο αραιή μορφή.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση της ανακρίτριας γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη ουσία και τη συγκεκριμένη ποσότητα, η κατηγορούμενη απάντησε ως εξής:

«Δεν ήταν μεγάλη ποσότητα. Ήταν ένα κανονικό ποτήρι. Δεν γνώριζα ότι θα προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά. Ότι αν είχε εισπνεύσει από τη μύτη ή το στόμα το βιτριόλι θα καταστρέφονταν είτε οι πνεύμονες ή ο οισοφάγος με αποτέλεσμα το θάνατο της και ότι εάν δεν είχε ξεπλύνει άμεσα το οξύ θα προκαλούνταν ο θάνατος της από αιμορραγία.

»Δεν γνώριζα τίποτα από όλα αυτά. Δεν γνώριζα ότι αυτό το υγρό θα προκαλούσε τέτοια ζημιά. Γνώριζα ότι θα προκαλούσα κάποιο τραύμα.

»Δεν είχα σκοπό να στοχεύσω στο πρόσωπο. Η στάση του σώματος απέδειξε ότι ήμουν πλάγια και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν γνώριζα ότι θα προκαλούσα τόσο μεγάλη ζημιά. Το παχύρευστο υγρό δεν γνώριζα ότι προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, δεν είμαι χημικός δεν γνώριζαν ότι υπήρχε σε πιο αραιή μορφή»

«Δεν σκόπευα να της επιτεθώ στο νοσοκομείο»

Η 36χρονη αναφέρθηκε, τέλος, και σε δημοσιεύματα, αλλά και στην προσπάθειά της πολιτικής αγωγής, «να παρουσιάσει ψευδή γεγονότα ως αληθή και συγκεκριμένα ότι δήθεν εγώ είχα στην κατοχή μου σχεδιάγραμμα του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται και ότι συνομίλησα με φιλικό της πρόσωπο προκειμένου να αποσπάσω πληροφορίες για να της επιτεθώ ξανά μέσα στο νοσοκομείο».

Διαψεύδοντας κατηγορηματικά οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, υποστήριξε πως «πρόκειται για άτοπες και αβάσιμες κατηγορίες».

«Αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου στη δικογραφία», τόνισε, προσθέτοντας πως «όλα αυτά λέγονται αυθαίρετα και κακόβουλα για να επιβαρύνουν την ήδη δυσάρεστη θέση μου».

«Παρουσιάζομαι ενώπιον σας συντετριμμένη, μετά από 10 μήνες. Είμαι 36 ετών με λευκό ποινικό μητρώο σε καμία περίπτωση και με κανένα αντάλλαγμα δεν θα διέγραφε μία έντιμη διαδρομή μέχρι σήμερα. Όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται μία δίκαιη δίκη και μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet