«Η ζωή μου μετά τη σύγκρουση» – Μεγάλη πολυεθνική έρευνα
Κοινωνία

«Η ζωή μου μετά τη σύγκρουση» – Μεγάλη πολυεθνική έρευνα

Η έρευνα «Η ζωή μου μετά την Σύγκρουση» είναι μια μεγάλη, πολύ-εθνική έρευνα, που διεξάγεται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Οδικής Κυκλοφορίας (FEVR) και το Βελγικό Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (BRSI).

Περισσότερες από 60 οργανώσεις από 20 ευρωπαικές χώρες, ανάμεσα σε αυτές και ο Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα και η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχουν στην πραγματοποίησή της.

Σκοπός της έρευνας είναι να διερευνήσει λεπτομερώς τις διάφορες συνέπειες για τα άτομα που τραυματίστηκαν σε μια τροχαία σύγκρουση, καθώς επίσης πιθανούς παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

«Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την έρευνα αυτή θα βοηθήσουν να διατυπωθούν συστάσεις και έτσι ελπίζουμε να συμβάλλουν σε θετικές αλλαγές στη δημόσια πολιτική σε Ευρωπαικό επίπεδο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Η έρευνα πραγματοποιείται διαδικτυακά με τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου διαθέσιμου σε δεκαπέντε γλώσσες: Αγγλικά, Βουλγάρικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Δανέζικα, Ελληνικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κροατικά, Ολλανδικά, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, Σλοβένικα, Τούρκικα,και Τσέχικα.

Ο χρόνος που απαιτείται για την απάντηση του ερωτηματολογίου δεν είναι μεγάλος (περίπου 20 λεπτά). Άτομα που  αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε δυσκολία κατά τη συμπλήρωσή του -για ιατρικούς ή άλλους λόγους- μπορούν να το κάνουν με τη βοήθεια κάποιου φιλικού προσώπου.

 Η απάντηση στα ερωτήματα μπορεί να είναι δύσκολη, δεδομένου ότι πιθανόν να ξαναφέρει στην επιφάνεια δυσάρεστες πτυχές που έχουν καθορίσει τη ζωή μετά τη σύγκρουση.

Όλες οι απαντήσεις, που  θα παραμείνουν εντελώς ανώνυμες, θα αντιμετωπιστούν με απόλυτο σεβασμό, και μοναδικό σκοπό την έρευνα.

Μεγάλη πολυεθνική έρευνα για τα τροχαία

Είναι η πρώτη φορά μετά απο δυο δεκαετίες που πραγματοποιείται μια πανευρωπαΐκη έρευνα που αφορά στη ζωή των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων. Η προηγούμενη έρευνα, που και πάλι πραγματοποιήθηκε από την FEVR, αφορούσε τόσο οικογένειες θυμάτων όσο και ανθρώπους που τραυματίστηκαν.

Η νέα έρευνα αφορά αποκλειστικά σε τραυματισθέντες.

«Είναι ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων πανευρωπαικά και παγκόσμια, και βεβαίως στη χώρα μας, για τον οποίο οι επίσημες Αρχές δεν εκδηλώνουν και κάποιο ιδιαίτερο ενδαφέρον» αναφέρει ο Σύλλογος και προσθέτει:

«Κάνουμε έκκληση το ερωτηματολόγιο να συμπληρωθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους που τους αφορά. Είναι ένας τρόπος για να απαντήσουμε σε αυτούς που επιμένουν να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αλλά ταυτόχρονα και μία προσπάθεια ακριβούς αποτύπωσης της κατάστασης και ιεράρχησης στόχων και αιτημάτων». 

Η έρευνα θα είναι στο διαδίκτυο μέχρι τέλος Ιουνίου.

Για πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο στα ελληνικά: http://www.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=4708224

Για πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο στις υπόλοιπες γλώσσες: http://www.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=4385380

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet