Κατάσχεση-μαμούθ 1,3 τόνων κάνναβης από το Λιμενικό ανοικτά της Ιεράπετρας
Κοινωνία

Κατάσχεση-μαμούθ 1,3 τόνων κάνναβης από το Λιμενικό ανοικτά της Ιεράπετρας

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 1,3 τόνων κατεργασμένης κάνναβης, σε μορφή «σοκολάτας», η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη σε αλιευτικό σκάφος, προέβησαν το πρωί του Σαββάτου στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Ιεράπετρα της Κρήτης, μετά από ευρείας κλίμακας επιχείρηση.

Την Πέμπτη περιήλθαν πληροφορίες από την Υπηρεσία Γαλλικών Τελωνείων προς τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού για ύπαρξη ύποπτου σκάφους που έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, το οποίο ενδεχόμενα μετέφερε παράνομο φορτίο.

Άμεσα οργανώθηκε και ξεκίνησε συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή δύο πλοίων ανοικτής θαλάσσης, με επιβαίνοντες βατραχανθρώπους, δύο περιπολικών σκαφών, αεροσκάφους του Λιμενικού, καθώς και λετονικού αεροσκάφους της δύναμης Frontex.

Πρωινές ώρες της Παρασκευής εντοπίστηκε αρχικώς περί τα 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, από το αεροσκάφος της δύναμης Frontex, το αλιευτικό σκάφος «CELINE STAR», το οποίο αργότερα ακινητοποιήθηκε από το Λιμενικό, με τους βατραχανθρώπους να πραγματοποιούν «ρεσάλτο» στο πλοιάριο.

Το αλιευτικό επιχείρησε να διαφύγει αυξάνοντας ταχύτητα, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Το ανωτέρω αλιευτικό είχε αποπλεύσει από τη Λαττάκεια Συρίας, με προορισμό πιθανότατα ευρωπαϊκό λιμάνι.

Κατά δήλωση του πληρώματος, ο σκοπός του πλοίου ήταν η διενέργεια αλιείας, χωρίς όμως να φέρεται επ’ αυτού αλιευτικός εξοπλισμός, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου, εντοπίστηκε μέχρι στιγμής στο αλιευτικό ποσότητα περίπου 1,3 τόνων κατεργασμένης κάνναβης, αξίας περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία και κατασχέθηκε μαζί με το σκάφος, ενώ συνελήφθησαν και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, υπήκοοι Συρίας. Ο έλεγχος επί του αλιευτικού σκάφους συνεχίζεται.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet