Καταδίκη για την επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών
Κοινωνία

Καταδίκη για την επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει το υπουργείο Παιδείας την επίθεση που πραγματοποιήθηκε από αγνώστους στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά στα Καμίνια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, οι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν καθώς και η κλοπή υλικού που χρησίμευε στην πραγμάτωση της αποστολής του σχολείου, αποτελούν ντροπιαστικές πράξεις αλλά και ποινικά αδικήματα, τα οποία και θα αντιμετωπιστούν αποφασιστικά από τη Δικαιοσύνη και όπως τονίζει, θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το υπουργείο αναφέρεται στο έργο που συντελείται στο συγκεκριμένο σχολείο από εθελοντές εκπαιδευτικούς από το 2005, λέγοντας πως είναι πραγματικά αξιέπαινο και υποδειγματικό.

Επίσης, όπως αναφέρει, με βασική δουλειά τη διδασκαλία της ελληνικής σε μετανάστες αλλοδαπούς και πλήθος δραστηριοτήτων, το σχολείο βοηθά στην προσέγγιση των επιμέρους κοινοτήτων και στην ομαλή κοινωνική ενσωμάτωση όσων επωφελούνται από τη δραστηριότητά του. Ταυτόχρονα οι πολυπληθείς δραστηριότητές του αποτελούν φάρο ανθρωπιάς και πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή.

«Στηρίζουμε και επικροτούμε τη λειτουργία του και διαμηνύουμε σε κάθε επίδοξο υπονομευτή της ομαλής, πολιτισμένης και ειρηνικής συμβίωσης ότι θα βρίσκει απέναντί του την Πολιτεία με τρόπο απόλυτο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το περιστατικό της διάρρηξης με βανδαλισμούς σημειώθηκε από ομάδα αγνώστων στη διάρκεια δύο περιστατικών το βράδυ της 14ης και της 15ης Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις του 14ου & 15ου Γυμνασίου Πειραιά, στις οδούς Αγίων Αναργύρων & Κω στην Παλιά Κοκκινιά, στον χώρο όπου συστεγάζεται και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία κάποιοι απέσπασαν από το ένα σχολικό συγκρότημα ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ προκάλεσαν μικροζημιές και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

Καταδικάζει και το ΠΑΣΟΚ

«Την μέρα που τιμούμε τα 70 χρόνια από τη θηριωδία των Ναζί και των συνεργατών τους, στην Κοκκινιά, οι σημερινοί εκπρόσωποι τους, επιλέγουν να θυμίσουν τη δική τους παρουσία. Αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα ούτε με την ιστορία της. Οι απόγονοι των συνεργατών των ναζί είναι άξιοι συνεχιστές τους» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα καλεί την οργανωμένη πολιτεία «να αποκαλύψει τους δράστες και να εγγυηθεί την ασφάλεια των μεταναστών μαθητών και των εθελοντών καθηγητών του ΑΣΜΠ».

«Οι τραμπουκισμοί των νεοναζιστών και εγκληματιών της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να σταματήσουν τηνμεγάλη προσφορά των εθελοντών καθηγητών προς τους οικονομικούς μετανάστες, που αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στη πατρίδα μας, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη θα υπερνικήσουν το μίσος, τον ρατσισμό και τον διχασμό” κλείνει η ανακοίνωση.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet