Μενίδι: Σε κατάσταση επιφυλακής η ΕΛ.ΑΣ. για τον φόβο νέων επεισοδίων
Κοινωνία

Μενίδι: Σε κατάσταση επιφυλακής η ΕΛ.ΑΣ. για τον φόβο νέων επεισοδίων

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. στο Μενίδι μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή για διακριτική επιτήρηση των οικισμών που διαμένουν Ρομά, ώστε να μην υπάρξουν συμπλοκές με τους κατοίκους που αντιδρούν στην παρουσία τους και μάλιστα σημειώθηκαν και δυο εμπρηστικές επιθέσεις σε οικίες με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Παράλληλα, υπάρχει και ανησυχία για τον τρόπο αντίδρασης των Ρομά, κάποιοι εκ των οποίων δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν όπλα πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό των ατόμων που διαμαρτύρονταν.

Πολλοί από τους κατοίκους είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους ακόμα και με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών καθώς και η παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όπως λένε στο Βήμα, «οι Αρχές γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια το πρόβλημα, αλλά ουσιαστικά δεν έχουν κάνει τίποτα για να μας προστατέψουν. Σχεδόν καθημερινά βρίσκουμε κάλυκες σε μπαλκόνια και ταράτσες. Δεν είμαστε πολίτες 2ης κατηγορίας. Ως εδώ!».

Υπάρχουν και οι ψυχραιμότεροι που ζητούν να επικρατήσει ηρεμία κατανοώντας την οργή των κατοίκων, αλλά παράλληλα να μην επιτραπεί σε «αγανακτισμένους» πολίτες άλλων περιοχών της Αθήνας να πάνε στο Μενίδι και να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση, λέγοντας πως «δεν πρέπει να δίνεται η εικόνα πως το Μενίδι είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή όπου επικρατεί η παραβατικότητα».

Την ίδια στιγμή άκαρπες παραμένουν ως τώρα οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό του ατόμου που πυροβόλησε άσκοπα στον αέρα το βράδυ της Πέμπτης με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

Τόσκας: Κροκοδείλια τα δάκρυα της αντιπολίτευσης

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96» είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το ζήτημα και το τεράστιο πρόβλημα της δυτικής Αττικής κατ΄ επανάληψη το έχω θίξει όταν μερικοί, για λόγους προπαγανδιστικούς, προτάσσουν συνέχεια το πολύ μικρότερο πρόβλημα των Εξαρχείων.

»Εγώ τους έλεγα ότι, κοιτάξτε το μεγάλο πρόβλημα, την πραγματικά εγκαταλελειμμένη για παρά πολλά χρόνια περιοχή της δυτικής Αττικής, όπου εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και αστυνομικές επιχειρήσεις και ελέγχους. Αλλά τα υποκριτικά και κροκοδείλια δάκρυα κάποιων, συγνώμη δεν μπορώ να τα ανεχτώ.

»Ανέχομαι όμως απόλυτα την αγανάκτηση και την αγωνία των κατοίκων που ζουν εκεί και από κοντά τα προβλήματα, όχι όμως κροκοδείλια δάκρυα αυτών που δημιούργησαν το πρόβλημα.

»Δηλαδή αυτών που συμμετείχαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις και οι οποίοι αδιαφορούσαν πλήρως για την εγκατάλειψη αυτής της περιοχής, αλλά και για τη σταδιακή μεταλλαγή και των επαγγελμάτων εκεί, που από τα χαλιά, ξέρετε παλιά, και τις καρέκλες, οι άνθρωποι αυτοί φτάσαν να πουλάνε ναρκωτικά και καλάσνικοφ, τα έχω πει κατ’ επανάληψη αυτά τα πράγματα και μπορείτε να ανατρέξετε στις δηλώσεις μου».

Και πρόσθεσε «τραγωδία αυτό που συνέβη και εγώ δεν λέω ποτέ η κακιά ώρα. Κακιά ώρα είναι αυτό που δεν μπορεί να προβλέψεις που έχεις κάνει κάτι για να μη γίνει. Δεν ήρθε η σφαίρα από τον ουρανό ούτε ήρθε από το πουθενά. Έχω να πω ότι εκεί υπάρχουν τεράστια προβλήματα τα οποία δε λύνονται μόνο με αστυνομικές μεθόδους και αστυνομικά μέτρα. Πρέπει όλοι να σκύψουμε και ξέρετε έχουμε κάνει πάρα πολλές συνεργασίες με πολλά εμπλεκόμενα υπουργεία προκειμένου να αλλάξει το τοπίο εκεί. Αλλάζει σε μια μέρα; Αλλάζει θέλετε στα δύο χρόνια που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση; Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολα».

Για τα επεισόδια που έγιναν στο Μενίδι σημείωσε ότι «σ΄ αυτούς οι οποίοι φόρεσαν τις κουκούλες χθες και προσπάθησαν να το παίξουν υπερασπιστές της περιοχής, να ξέρουν καλά και αυτοί, και αυτοί που τους καθοδηγούν ή τους προέτρεψαν ότι εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι».

Πηγή: in.gr/ Διονύσης Βυθούλκας/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet